Mar 21, 2013

Kampung ohhhhhh..Jangan banyak bunyi..



Aku da kat umah mak, dari malam selasa..seronok!


walaupon...


umah macam kapal pecah!

umah penuh ngn kerepek yg perlu di pack kecik2 utk dijadikan goodies!

umah ada 2 kanak2 comel, yang kadang2 semakkan otak tp tetap kesayangan =)

beselerak tak tau nk mula yang mana..hantaran? not done anything yet, bunga pahar? the only big sister yg settle kan, key-chain? my sister gak..boleh katakan dia wedding planner merangkap mama, merangkap singa merangkap orang penting..dats why she will get something around April..In Shaa Allah =)

aku? serabut, sebab aku pon tak tau nak wat apa2..wakakakaka..

k la, tak leh lama kena wat2 bz untuk mengaburi mata pihak lawan..

nanti ada masa aku upload gambar dak2 kecik tu tengah mandi kolam besen depan umah atok nih..nampak bird kecut abang! hahahahahaha..








Mar 19, 2013

Sebenarnya Dalam Diam Ramai Yg Menyayangi..




Ok. Memang aku touching, tetiba rasa mcm nak nangis kat bahu orang dan nak kena belai2..

Bukan sebab sedih, ini air mata happy =)

Betul kata orang, kita sebenarnya ada yang sayang..

Kalau tak sayang pon, masih ada yang ingat..

Ingat pon takde tapi masih ada yang "kadang2 teringat"

Aku hargai dalam erti "sangat" hargai..

Ya Allah, Kau khabarkan kepada mereka yang aku hargai..Betul2.


4 days



Assalamualaikum semua..

Morning =)

Semalam aku seronok sangat.

Ye laa, seronok sebab konon2 semalam malam terakhir enjoy ngan kawan2 senang susah =) dan aku masih angkut title "single and available" hahaha..sebab arinih pas keja aku dah nak balik kampung wat preparation for my wedding! omaigaddd!!

Balik nanti, still can enjoy with them tapi title aku da tukar sket la kan..dah jadi puan? what?? puan? hahaha.yupsss, Puan Nor Hafizah? Sangat tak yakin nak bawak "Puan" tu lagi, wakakakakaka..Gelakkan diri sendiri!

Semalam pas keja, terus shoot ke destinasi pilihan! Kami berkarok sakan! 4 orang je, amik 2 jam sebab masa tu dah pukul 6.30pm so kena kadar diri la sebab salah sorang dari kami tu anak tengah tunggu kat rumah nak makan! hahahaha..

Happy hour! Aku seronok! 

Macam2 lagu kami nyanyi, lagu takpe lagi setiap lagu disertakan dengan joget lambak! Haha..Thanks girls, korang paling syioookkkkkkkkkkkk!~

Bawak kamera sangat, tapi battery kong?? Apa fungsi? Sebab tu takde gambar kami tekinja2, kalau tak aku paling awal upload, hahahahaha..

Pas nyanyi terus lapar perut, terus cari nasi ayam terus tersandarrrrrrrrr...Hihik

Dalam pukul 11.00pm baru balik. Memasing tak nak balik lagi tapi nak buat camne aku banyak lagi nak buat, diorang pulak ada hal kat rumah..Peluk cium, praying untuk segalanya selamat, thanks untuk korang, aku tau korang sayang aku..Ok touching sampai ke hati. Sudah2.

 Balik rumah aku sedikit tension! Sebab aku tak siap packing apa pong! Aiyoooo, sakit otak!

Baru nak tension kan? Teruk? Ke tak?

Tetiba ada pulak baju tak basuh tapi nak bawak balik!

Tetiba ada pulak inner neck yang hilang!

Tetiba ada pulak seluar kotor!

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


Ok, itu la Jet..


Itu la seorang Jet..


Camne nak jaga laki nanti?


Laki jaga aku?


Haahaha..Sentap mak mertua aku kalau dia baca blog aku nih, hahaha..


Happy =)



Mar 18, 2013

Kenapa aku tak boleh tengok followers aku?



Iya,

Kenapa aku takleh tengok followers aku..

Aku tak tau siapa follow aku, tapi kat situ tulis ada 54 followers..Siapa?

Siapa tau cmne aku nak tengok? Sebab bila aku click, yang keluar kosong, blank page.

Sekian masalah berat arinih.




6 days



Apakah perasaan aku?

Takde perasaan, kosongkah? tak..bukan itu perkataan yang sesuai..tapi kat dalam nih, macam2 nak dikeluarkan, tak terluah..

Happy tu ada.

Sedih tu ada.

Takut tu ada.

Derita pon ada.

Tak tau camne nak memahami diri sendiri masa nih. Aku sendiri sesat dalam perasaan.

Cuma satu yang aku harapkan, moga ikatan yang bakal terjalin, semua sebab lillahitaala, diberkati dan membawa kebahagiaan hingga Jannah =)

Ok tengah aku menaip tadi dada macam nak pecah, dah otomatik aku tarik napas berat, lepas pelan2.

Napa aku emo?

Jiwa kacau?

Awak, please laa..Gua nak semua nih menjadi permulaan baru, permulaan untuk jadi lebih baik, moga kita berdua semakin memahami, bijak menangani masalah yang bakal tiba dan semakin sayang each other [ok, dalam bahasa penjajah bunyi jadi indah tak geli sangat ]

Semalam, after keluar ngan aunty and cousins, tak naik umah, terus dia amik plak..

FYI, kalau bukan hari raya or bulan Ramadhan, korang kena tau yang cari baju melayu mengalahkan mencari barang tersembunyi! Kalah main Treasure Hunt! Susah gila dan buat kami stress! Terutama bagi aku bila dia jalan lelaju dan aku sesat sorang2 diri! Bongok di situ.


Lebih dari 5 shopping mall kami redah, tak kira la, Mydin ke, Kamdar ke, Parkson, Alamoda, The Store, Hari-hari, Butik tak kira memang lebih 5 butik masuk! Takde selai pon baju melayu putih yang dihajati!!

At last, masuk satu kedai nih, jumpa gak walau tak macam yang kami cari. Yang aku nak, color putih dan besinar2 sikit tu, lembut kainnya. Yang beli semalam putih tak berapa nank shining, taram je!

Sebab? sebab last minute kena cari baju melayu putih adalah tak sempat nak suruh new mak andam tu alter baju melayu yang tersedia kat bridal dia. Last minute sangat kan, so give and take di situ, pastu baju melayu boleh bawak pegi sembahyang jumaat, tak rugi ponnn..


Dah la, tamat. Nak masuk bilik termenung.


Mar 15, 2013

Vouchers





Ok petang nih..nak bermanja dan berehat dan ber ber berrrr sebelum terberrberr..hahaha haktuiii!

Aku dapat vouchers!

50% for hair treatment

50% for body scrub and spa..


Sila la jeles!

Rezeki bakal raja sehari..

Kena bayar RMXX je..nanti aku hapdate..



Jet ialah hepi =) dalam sepi =(





Ko nak tarik duit aku eh?



Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku, Kau berilah redha dan rahmatMu ke atas ku..

Ku mohon Ya Allah..permudahkan segalanya..


Semalam punya cerita..
Sangat2 mencabar kewibawaan aku sebagai seorang yang bakal bergelar raja sehari..
Orang yang buat baju & pelamin aku buat hal! Serius dia buat palat! 

Aku dah bayar lebih kurang 30% dari full payment..Awal2 lagi dia dah mintak duit tu, so aku tak kesah la anggap sebagai duit booking..

Minggu lepas (Ahad) aku balik kampung pegi umah dia sebab nak fitting. Aku datang dengan tunang. Baju dia buat untuk aku memang tak siap lagi. Termasuklah baju akad nikah, baju si tunang pon masih kat kedai. 

Padahal memula dia janji nak buat baju baru untuk tunang, tapi very the last minute cakap mahal kalau nak buat, so sewa je. it's ok. Kami no hal. Kami ada sifat2 give and take. 

Baju aku pulak memang tak sama langsung seperti diharapkan. Memang tak sama.

Tak sama dari segi color, design, material, shaping, semua macam tak pernah discuss? Korang paham? Tapi kami masih give and take, takpe la mungkin rezeki aku baju macam nih, mungkin result dia lebih cantik. Takpe aku terima. Aku redha sebab lagi 2 minggu tak kan nk suruh dia buat baru kan? Sempat la sangat kan? So tak nak remehkan cerita aku terima. No hal laa..

Korang tau apa dia buat kat aku semalam?

Aku tarik napas jap.. #mengeluh

Dia mintak lagi 50% payment. Apakah? Kenapa? Eh takyah discuss ke?

Aku cakap la, "kak, saya bayar 50% dulu and 50% after semua siap". 

Dia mati2 cakap tak boleh, dia cakap nak guna duit tu beli barang2, dah la dia buat baju baru, blablablablablabla..

Eh aku tak nak dengar cerita ko buat baju baru, nak beli barang laa! Nak upah orang ke! Itu ko punya hal, masalah ko!!

Dia siap nangis cakap ini 1st time dapat customer yang susah nak kasi payment??? Pastu siap cakap ada experience yang customer tak bayar balance of payment after majlis. 

Aku cakap mesti ada sebab kenapa previous customer tak nak bayar abis, mungkin akak buat tak seperti yang dijanjikan, mereka tak puas hati! Dan untuk mengelakkan sedemikian rupa la aku pon tak boleh kasi ko duit banyak2 dulu sebelum kerja ko selesai! 

Aku memang dah tak aman masa nih semalam. Nak pulak semalam aku ada meeting. Ya Allah, memang tak leh fokus.

Aku dah sebuk called semua kawan2 tanya pendapat dan semua cakap kakak nih macam nak rolling? macam muflis?? macam takde modal?? ntah laa..tapi semua tak setuju aku bayar banyak before benda siap..


Aku kuar meeting dapat pm dari fb from akak nih..Konon2 kawan2 dia cakap dia betul, aku salah. Aku yang liat nak bayar? Aku saja cari salah? Ho ho ho holick sangat! Siap dia cakap kawan2 mak andam dia suruh pulangkan duit aku!

Ok, ko da mengugut, dan aku terima.

Aku mintak dia pulangkan duit, biar la apa jadi, jadi laa..10 hari until wedding untuk aku cari pelamin, baju lain. Takpe laa..Aku terima dugaan nih.

Aku bukan takde duit. Setiap apa yang aku cakap, setuju mesti aku bayar. Sebab ini untuk kahwin aku, takkan aku nak main2. Tapi ko yang rosakkan segalanya.

Aku tak sangka wujud manusia macam nih. Dia tak fikir ke lagi 10 hari je lagi? Macam mana? Takpe..Aku tawakal.

Dan, Alhamdulillah..hasil carian aku semalam ada sebuah butik bridal yang available pada tarikh tu. Aku cepat2 mintak dia tolong dan ceritakan masalah aku. Dia pon cakap, tak sepatutnya dia layan aku macam tu..


Lega sikit pas tulis luahan nih. 

Nanti aku update pasal new chapter of pelamin..Doakan aku dipermudahkan..Amat perlukan doa2 kalian..


Seorang Jet yang amat..huhh.







Mar 14, 2013

KEMULIAAN BERSEDEKAH


E-mail aku dapat pagi nih..Touching sampai hati.
Kita share eh? =)

Jangan takut jatuh bankrupt bila besedekah, Allah kasi lebihhh lagi..

Selalu bila takde duit, kita akan takut2 untuk share rezeki dengan orang lain, itu salah..Actually makin kita kongsi rezeki tu, In Sha Allah rezeki kita jadi banyak lagi Allah kasi..

Kawan aku penah nasihat kalau rasa tak tenang, rasa berat sangat masalah yang dihadap. Ringankanlah diri besedekah. Kat masjid ke, kat surau ke, kasi sedekah kat orang mintak sedekah ke, anak yatim ke..Niat dan doa Allah tolong kita pulak dalam cari penyelesaiannya..In Sha Allah.

Ok, aku paste kan kat sini hikmah bersedekah.

Pasnih takmo segan2 lagi besedekah. 

Mari beramal =)


LIMA kemuliaan di dunia :

1. Menyucikan harta yang ada
2. Menyucikan tubuh badan
3. Menolak bala dan penyakit
4. Memberikan kegembiraan kepada orang Islam dan orang miskin
5. Harta seseorang akan diberkati dan diperluaskan lagi rezekinya




LIMA kemuliaan di akhirat :

1. Sedekah bakal menjadi penaung ketika berada di padang Mahsyar
2. Diringankan hisab atau perkiraan dosa
3. Memberatkan timbangan amalan di akhirat
4. Memudahkan laluan di titian siratulmustaqim
5. Nikmat yang lebih besar akan ditambahkan di dalam syurga


Firma Allah yang bermaksud;

 Bahawa orang yang memberikan apa yang ada padanya ke jalan kebaikan dan bertakwa ( mengerjakan suruhan Allah dan meninggalkan segala larangan-Nya) serta mengakui dengan yakin akan perkara yang baik, maka sesungguhnya Kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapatkan kesenangan (Syurga). Sebaliknya, orang yang bakhil (daripada berbuat kebajikan) dan merasa cukup dengan kekayaan dan kemewahannya serta mendustakan perkara yang baik, maka sesungguhnya Kami akan memberikannya kemudahan untuk mendapat kesusahan dan kesengsaraan; Dan apakah pertolongan yang dapat diberikan kepadanya ialah hartanya apabila ia terjerumus (dalam azab seksa hari akhirat)?”( al-Lail:5-11)



Waiting Outside The Lines


Ok sangat lagu tema untuk hari ini..Tetiba je aku semangat tabah lagi kering..
Morning uolls~ Mari kita ceria =) Start the very first step! Yupps, tak lama lagi..I do.
Aku taktau apa ada outside the lines, tapi aku ready to explore..Go ahead and take it!


Greyson Chance
Waiting Outside The Lines

You'll never enjoy your life,
Living inside the box
You're so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

Rules and regulations,
Force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
It's time for you to seize the daaay

Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
The time is now

I'm waiting, waiting, just waiting,
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
Even if it's just tonight
How you gonnna walk ahead
If you keep living blind

Stuck in the same position,
You deserve so much more
There's a whole world around us,
Just waiting to be explored

Instead of just sitting around
And looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
The time is now, just let it go

The world will force you to smile
I'm here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What's in you is out there

I'm waiting, waiting, just waiting,
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I'm trying to be patient (I'm trying to be patient)
The first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
Go ahead and take it

I'm Waiting, waiting, just waiting I'm waiting
I'm waiting, waiting, just waiting
I'm waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You'll never enjoy your life
Living inside the box
You're so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?




Mar 13, 2013

Kau masih begitu dan aku masih di sini..



Kau masih begitu dan aku masih di sini..




Good morning uolls..senyummmm walau derita itu ada =)

Pagi ni tetiba teringat zaman bangun pagi waktu sekolah2 dulu..

Sekolah rendah punya pasal.


Selagi suara mak tak memekik, jam bebunyi 100x pon aku buat taktau je. Walau mata da takleh tido.

Makanya suara mak menjerit gak yang aku tunggu.


"Noniiiiiiiiiiii, Bangun mandi"


kali kedua


"Noniiiiii, Bangun mandi laa! Dah pukul bape nih!!"


Hahahaha..baru aku tehegeh2 mandi. Masa tu duduk kat kampung, air kolah tau!

Bapak segala sejuk, sampai ke tulang.

Keluar dari mandi, bibir warna biru, badan menggigil. Tapi sebab dah biasa. Kental sangat.

Siap2 pakai baju sekolah. Bedak. Dah ready kuar bilik.


Atas meja mesti dah ada air horlick atau milo atau vico. Tak mungkin teh o tak mungkin kopi.

Kadang2 aku marah mak, kenapa air nih panas sangat? Tak campur air sejuk ke? Dah dibuat air, siap minum je tapi masih nak complain. Bagus sangat perangai kan? 


Dan mesti ada makanan.


Roti? Cekodok? Nasi Goreng? Mihun? Mesti ada utk aku makan sebelum pegi sekolah.


Dah kenyang, dah siap. Naik atas umah pakai kasut sekolah atas tangga.

Memekak pulak panggil abah suruh cepat nak pegi sekolah.

Abah baru nak minum. Tak sempat abis lagi. Dari dapur dia cakap "Kejappp laa" tanpa marah.


Itu la hidup aku dulu. Indah.


Indah sangat.


Sekarang?

Akan datang? Masihkah akan indah?

Ada ke orang yang boleh sayang aku macam diorang buat? Entah..


Tapi aku perlu semat kat dalam jiwa, hati nih..Allah ada.

Ingat Jet, Allah ada..


Dia kasi kau suami nanti..

Cipta lah keindahan itu sendiri..

Ya Allah bantu aku, jangan Kau tinggalkan aku keseorangan meniti kehidupan..


Ya Allah..Hanya Kau yang tahu segalanya.




Seorang Jet yang rindu saat itu.


Iya,


Kalau lah dia tau.



Aku rindu.
















Mar 12, 2013

Eh, memang orang yg dah nak kawen kena bahan? hahaha..



Ok..arinih aku training seperti biasa untuk bulan nih..Sebulan sekali kan..

Tapi arinih lain sikit, aku ada sorang kawan perempuan. Biasanya dalam 30 orang tu, aku sorang je perempuan, start arinih sorang budak pempuan baru join kami. Tapi biasa la memula masuk masih memalu meowww gitu..Seperti biasa aku TETAP jadi bahan!!

Nak plak aku dah send out card kawen, lagi la jadi bahan bahan bahan dan sangat la bahan..hahahaha #nasibbadan


Tapi, aku seronok! Ada kawan2 yang sporting, yang boleh gurau2 pastu gelak2 dekah2, camtu laaaa~ Baru la life tu gemilang terbilang lagi menjulang2!


K la aku chow dulu..Kang jadi bahan sebab lambat plak! sambung nanti..


Tata.






Mar 11, 2013

"Cinta itu Tanggungjawab"




Lagi beberapa hari lagi..

Mak aii, macam2 yang terlintas dalam kepala, yang aku sendiri takleh keluarkan guna kata2..

Macam mana pasnih? Masihkah aku macam dulu2 macam sebelum kahwin?

Dia akan jaga aku sebaik mungkin ke?

Camne hari besejarah tu nanti?

Ini yang mampu terzahir oleh kata2, banyak lagi yang besimpul kat dalam..

Aku akui, aku takut. Dalam tak sabar nak kawen, actually deep inside, aku sangat2 la sesat..

Sesat dalam erti kata takde apa yang boleh kasi guarantee semua ini akan menjanjikan bahagia..

Ingat "CINTA ITU TANGGUNGJAWAB" kukuhkan ayat tu dan halusi..maka zahirkan..

Kepada bakal suami..Aku tak sempurna, dan tak mungkin akan sempurna..Aku cuma beharap kita mampu jalani hari2 kita nanti dengan sesempurna dan seindah mungkin..Ok poyo.


Mood:  Suspen sangat.

Harapan: Allah tolong aku dalam segala kepayahan dan selamatkan hubungan ini hingga ke Jannah..Amin


Dari: Seorang Jet.



Words







Hari ini kita tolong orang, esok lusa, Allah tolong kita..

Kita tolong orang, jangan harapkan orang itu tolong kita semula..Sebab yang akan tolong kita hanya Allah..Allah menentukan segalanya..




Seorang Jet..


Mar 8, 2013

Menu Sangat.



Today menu..yes menu sangat!



1)Aku gaulkan dan lenyek2kan bam panas kat jari telunjuk belah kanan seimbang dan serata mungkin..Kemudian ku sapu dan tepek ke atas tengkuk setebal boleh! Ku uli dan uli dan uli sehingga ramuan lembut dan terasa nyaman..Tak perlu gas untuk panaskan hidangan aku, ia terpanas semulajadi, canggih. Sangat selesa dan terasa ringan kepalaaa..Hangat menerkam..Aku kepanasan dalam lamunan..Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..pffffffffff..


Ulang No 1) hingga rasa nak tebakar tengkuk tu kalau2 masih  ko tak rasa ringan kepala dek pening gile! pastu tips untuk menu tu rasa sedap lagi, ko sapu ramuan tu secubit kat dahi belah kiri, secubit kat dahi belah kanan..


P/S :  Ramuan tu make sure jangan sampai hangus, kalau2 hangus tanggung sendiri akibat!


Ramuan

1) Bam Panas (Jenama apa2 pon boleh janji panas)
2) Jari jemari sendiri atau mintak la jiran tolong pinjamkan jari2 mereka, make sure bersih.


Makanya satu opis akan bau hidangan ko tu. Selamat mencuba hidangan terbaik aku hari ini.Sekian.



#Tazkirah Jumaat

 
 
Berilah kasih agar dikasihi..
Berilah sayang agar disayangi..
Berilah hormat agar dihormati..
Berilah penghargaan agar dihargai..
Berikan semuanya ini kerana Illahi,
Moga bahagia hingga ke syurgawi.

Dari Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood 



Mar 7, 2013

Manjakan diri ke gedik mengada sangat?



Harinih mood ke laut.. Sebab? Musabab? Tengah tunggu period. Minggu nih tak pernah sehari pon tak sakit perut. Tapi yang mild je, bukan tahap kena seterika perut tu =) So memang sikit2 bekerut kening, sikit2 sedih, sikit2 rasa nak lepak atas gunung..Huh! Larat sangat aku..

Macam nak restkan badan je harinih..Nak buat apa?

Spa


Nak manjakan badan pegi spa. Badan sengal2 tapi karang tetiba period camne? Boleh tak? Ke tak?





Pastu nak buat body scrub..kata nak jadi raja sehari =) tapi ini bukan sebab raja sehari, tapi just sebab i need a break..




Nak facial..Muka da macam belacan basi =(





Period la cepat..aku dah tak mampu carry emosi unstable nihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Hahah, dah royan macam mak orang dalam pantanggggggggg!!






Mar 6, 2013

Ingatlah..




Hampa kadang2 menyerap segenap ruang..
Tiada kata2 yang boleh terangkan betapa luluh hati kecil itu..
Kenapa perlu aku lalui semua sedangkan kau bersahaja..
Hati itu mencari jawapan..
Mungkin ini masa aku, aku di bawah, aku terseksa, aku sepi..
Tapi kau harus ingat dunia ada pusingan, ada atas, ada bawah, ada turun naik, ada karma..

Masa kau di tempat aku nanti, kau akan tau hati itu pilu..
Kau akan sedar betapa kau perlukan aku..
Kenapa aku beteriak dan menjerit gila..
Betapa kau perlukan seseorang untuk tolong bangkit bejalan..
Bila sunyi menjadi kawan, sujud dalam ratap..

Dan masa tu aku berdoa, semoga Allah sentiasa tetapkan aku disamping kau..
Jangan Allah hadiahkan aku perasaan dendam..
Aku tak nak kau rasa apa yang aku rasa sebab sakit luka tu..
Tapi aku berdoa moga Allah beri kau kesedaran dan keinsafan..
Doa aku moga kau akan lebih menghargai aku nanti..
Kau akan sedar siapa aku dan kenapa aku?

Aku sayang, aku bimbang..
Aku cuba jadi yang terbaik tapi satu kau perlu ingat..
Aku manusia biasa, kita sama..
Ingatlah..
Ingatlah..
Ingatlah.. 







Mar 5, 2013

Terasa bengong di situ!



Korang tau tak limit untuk draw duit boleh tukar kat ATM machine je? Korang tau?????

Korang mesti tau kannnnnnnnnn???

Korang nak tau tak..Korang nak tau?? Aku tak tau bendalah tu boleh buat kat ATM machine jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! @$#%#$&$&^%&^%&&*($%$%^!!

Konon dalam hati, today will be my busy day..Kena pegi Pejabat Pendaftaran Negara, pastu kenan beratur kat bank sebab nak transfer duit, sebab exceed limit untuk transfer, kononnnnn tak boleh la kan, sebab masa nih aku tak tau kita boleh tukar limit for draw or transfer kat ATM je? ha? what? 

Terus menggelupur kat depan counter sambil hentak2 tangan ngan kaki [kalau boleh aku dah buat tadi wey!]

Aku abiskan masa 2 jam untuk settle kan semuanya..benda simple, tapi opis aku kan ceruk hulu, so perlukan masa sejam pegi balik, sejam untuk settlekan semuaa..so total 2 jam..


So, setelah dibodohkan diri sendiri, aku bejaya dapatkan Surat Beranak baru dan bejaya transferkan duit gak..

Perut dari semalam sakit..Kembung sangat. Dah makan ubat telan, dah makan ubat kepat tu 4 biji, tapi perut still sakit pedih..Ketuk perut macam gendang..Badan aku sakit2 satu badan..




Please badan, please jiwa, please hati, be strong!





Mar 4, 2013

I love the way you lie



Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I can't tell you what it really is, I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight while I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight
High off of love, drunk from my hate
It's like I'm huffin' paint and I love it, the more I suffer
I suffocate and right before I'm about to drown, she resuscitates me
She fuckin' hates me, and I love it
Wait, where you going? I'm leaving you, no, you ain't
Come back, we're running right back, here we go again
It's so insane, 'cause when it's going good, it's going great
I'm Superman with the wind at his back
She's Lois Lane but when it's bad, it's awful, I feel so ashamed
I snap, "Who's that dude?", I don't even know his name
I laid hands on her, I never stoop so low again
I guess I don't know my own strength
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well, that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie
You ever love somebody so much, you could barely breathe when you with 'em?
You meet, and neither one of you even know it hit 'em
Got that warm fuzzy feeling, yeah, them chills, used to get 'em
Now you're gettin' fuckin' sick of lookin' at 'em
You swore you'd never hit 'em, never do nothing to hurt 'em
Now you're in each others face spewing venom in your words when you spit 'em
You push, pull each others hair, scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down, pin 'em, so lost in the moments when you're in 'em
It's the race that took over, it controls you both
So they say you'd best to go your separate ways, guess that they don't know ya
'Cause today, that was yesterday, yesterday is over, it's a different day
Sound like broken records playing over
But you promised her, next time you'd show restraint
You don't get another chance, life is no Nintendo game
But you lied again, now you get to watch her leave out the window
Guess that's why they call it "window pane"
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie
Now I know we said things, did things that we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same routine
But your temper's just as bad as mine is, you're the same as me
But when it comes to love, you're just as blinded
Baby, please come back, it wasn't you, baby, it was me
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much to walk away though
Come inside, pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk?
Told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I'm pissed, I'll aim my fist at the drywall
Next time? There won't be no next time
I apologize, even though I know it's lies
I'm tired of the games, I just want her back, I know I'm a liar
If she ever tries to fuckin' leave again, I'ma tie her to the bed
And set this house on fire
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie





Seorang Jet - Aku punya perasaan.







#kawenpunyahal - krem otak!



Mak ai, busynya aku arinih..busy pastu otak rasa krem. Biasa orang akan krem kat kaki je kan? Kalau ibu2 mengandung diorang krem urat berpintal2 tu kan? Kat kaki beb..Aku krem kat kepala ni ha! Rasa nak cabut dulu, pehtu pelan2 aku leraikan simpul2 yang buat orak aku krem tu! Penat la krem otak nih, apa pon rasa susah, apa pon rasa nak makan orang, apa pon rasa cam cibai [ha kan da keluar ayat bodoh nih] Arghhhhh, pls la, why so hard? why? Hadoii, #laphingus



Bekejaran sana sini, masa drive tetiba rasa sedih, itu biasa! biasa ok! Meroyankah? Tapi bila aku tanya orang2 yang da alami, semua ayant sama "Aku pon macam tu gak dulu, siap gado2, siap rasa tak nak teruskan nak putus tunang last minute!" Harap takde la ayat putus2 tu dalam memori #kawenpunyahal aku ni kan..Ya ALLAH, Kau redhailah kami dan kuatkan zahir dan batin untuk hadapi takdir ini! Caiyok!


Sekarang aku konpius, mana sijil kelahiran aku aka surat beranak! Dah la nak yang original, takleh ke mintak IC je ke? Takpon yang salinan je..cukup la, ni nak yang original..ko dah kenapa? Dah aku kena lembang sijil2 pastu kalau2 dah hilang? Tak pasal aku kena naik Pejabat Pendaftaran, buat baru, makan masa, tenaga, emosi, sentap, dunia haru biru..Tau tak..

Moral of the story..
Sesiapa yang nak nikah gatal merenyam macam aku, sila la buat 2-3 bulan awal..Kalau dah tinggal sebulan or 20 hari macam aku nih, sila banyak istighfar k..

Nah aku lampirkan [ayat borang habis!] senarai semak borang nikah kot2 korang orang Pahang macam aku..












Mar 1, 2013

Blur



Kau menghidupkan hidupku..dan kau rampas semula..impian yg ku simpan..

Ku mencari jawapan di setiap pesimpangan..



Yuna