Oct 14, 2009

Poor Ugly



Kadang-kadang kebangangan manusia tiada batasan!!!


Comment Please

Oct 12, 2009

Sayang aku hanya untuk korang..



Assalamualaikum sayang aku semua..

Aku sayang korang.

Aku sayang korang.

Aku sayang korang.

Korang kan kawan aku, sbb tu aku sayang korang.

Kalau korang da start nak membenci aku, korang twist balik perasaan dgn mencintai aku.

Sbb..

Kita semua manusia biasa, hamba Allah dan yang pasti syurga dan neraka sudah pasti di sana.

[Sebenarnya aku takde mood nk keja lagi ni. Dah la takde mood, takde idea plak nk tulis blog. Korang baca la ye kalau korang sayang kat aku.]

Oct 9, 2009

25 tahun sudah berlalu


Arini bertarikh 9 Oktober 2009. 25 tahun yg lalu pada tahun 1984, lahir seorang budak perempuan comel ke dunia yg fana ini [wahh, tak tahan ayat aku kali ni, sentap!].

Budak perempuan itu diberi nama NOR HAFIZAH. Sgt cute okee, dan ciri-ciri baik hati dan mulia dah tepancar dari diri beliau.[Ahaks, sukati aku, cerita aku].

Kini. Saat ini. Genap umur budak perempuan itu ke angka 25 tahun [masih begetahkah?]. Budak perempuan itu telah bedikari. Telah merasai getirnya dunia. Sehebat mana kegembiraan dan kesakitan kesedihan [emo jap].

Ku pohon kepada semua, doakan kesejahteraan budak perempuan itu. Doakanlah beliau selamat, gembira dan mendapat hidayahNya di dunia dan di akhirat, Amin.

Tak lupa juga, doakanlah budak perempuan itu mendapat jodoh yg terbaik. Dia nk sangat dah kawen, tapi jodoh belum ada [buka la hati dia utk meminang aku]. Pasrah.

Terima kasih utk segalanya, Mak & Abah, keluarga dan kawan-kawan. Lurve u all.


P/S : Aku lah budak perempuan itu.



Lurve, Jet

Oct 8, 2009

Potluck

Baru-baru ni opis aku buat open house & potluck tau. Tema kami 'Berbaju Raya'. Haha. Biasa la,kerja kilang ni,semuanya tak dengar cakap. Jangan harap la si TERUNA nak pakai baju melayu. Balik-balik si DARA je ikut tema.

Ayat si TERUNA. "Tak kan kami nak masuk plant pakai baju melayu bagai? Gila ke?" menyampah aku. Tak leh tukar ke cik abg?? Pas begambar boleh tukar bajukan?.Ermmm, tp takpe, semua gembira! Yeayyyy!!

Theme Color ialah hijau. Aku raya tahun ni bertema putih! Erm, dah aku pakai baju raya 2 tahun lepas. Hihik. Aci je la.


Bos aku, dia sorang je pakai baju melayu arituh, SYABAS!!


We are family!


Senyum semuaaaaaa!


Aku yg hebat!hebat belakon, haha!


Gadis-gadis penting pagi itu!


Muka senyum, hati? makan makan makan!!


Hihik.


Bemaafan di pagi raya


Makanan wajib, nasi impit!! feberettttt!


Ini sate ye anak-anak. Mmg sate ni sedap.


Kuih. Nama kuih? Ermmm, dirahsiakan.


Makanan kami


Gulai ayam kalau tak silap aku.


Ketupat palas yg aku tak suka. Best ke???


Kek enak lagi sedap lagi lembut..


Juadah kamii

Erm, banyak lg gambar, aku kepenatan nk upload. Haha. Alasan.

Tadi baru potluck kat PTF. Tunggu gambar aku bekebaya pink plak. Bye.


Lurve, Jet

Oct 7, 2009

Gemelapan




Korang jgn la tepedaya dgn kereta Avanza tu tau, pastu jgn sesekali amik nombor kereta tu pegi beli nombor ekor! Karang tak pasal-pasal kena tangkap masuk lokap! Haram la dear, dari beli nombor ekor baik beli sup ekor! Wow, lazat ke? Aku tak makan ekor-ekor ni, tak penah rasa pon.

Tujuan aku upload pics ni adalah kerana keistimewaan Trafic Lite ni tadi. Ini gambar, aku ada amik arini jugaaa, tadi padi, pada pukul 8.11 am masa aku dalam pejalanan ke opis tecinta.

Korang perasan tak apa-apa perbezaan? Haha. Hari ni trafic lite ni jadi gila! Dia nyalakan semua lampu [merah, hijau & kuning] serentak [seperti gambarajah di atas]. So, kita sebagai pengguna jalan raya, apakah tindakan yg perlu kita amik? Kita nk pelahankan kenderaankahh? Nak laju seperti F1? atau behenti lampu merah? Wakaka.

Aku pon pening tadi pagi. Gelak sorang-sorang. Lampu insyarat pon nk meriah-meriah. Sambut raya agaknya, last-last kitorg main redah je, buat apa yg patut. Hihik.

Oct 6, 2009

whatever..

megantuk.

mkn byk sgt.

ketiak masam.

mls nk wat keja.

nk dok dlm selimut.

jln-jln kat tasik yg ade swan.

bekelah sambil begelak ketawa gembira.

ermm, aku masih disini, ditemani meja dan pc, lonely......



Lurve, Jet

Oct 5, 2009

Bukan aku tak igt kat korang.....


Korang jgn tuduh aku tak beli kad raya untuk korang eh. Cuba korang peratikan betol-betol gambar kat atas yg melekat kat dinding opis aku tu. Basepah kad raya aku beli. Semua kad tu untuk korang la. Ada la dlm 3o - 40 keping. Semua aku beli utk kawan-kawan aku yg disayangi lagi dikasihi.

Ada kad siap ada duit raya tau. Ada yg aku beli kad bermuzik, bila bukak je kad tu dia terus nyanyi. Aku ni tak kesah beli kad mahal-mahal. Apela sgt nk dibandingkan dgn pesahabatan kita. Betol tak?

Tapi nk buat camana. Kuasa veto bos mengatakan "SILA LEKATKAN KAD RAYA ITU DI DINDING OPIS". Tak dapat la aku pos kad korang. Hanya ingatan tulus mulus sesuci lebaran.

Hihik.



Lurve, Jet

Lemasku dalam rambutku sendiri..

Tolong..Tolong..Tolong..

Arghhhh, dah jemu pastu tak cantik, dan lagi dah tak tahan dahhh!

I need to do sumthing with my hair la. Rambut aku ni dah macam penyapu okee. penyapu si penyihir budak. Yeaaa, makan budak. Penyapu keras. Penyapu yg macam misai Mr. Potato tu. Waduhhh, pusing kepala.

Rambut aku dah panjang. Panjang paras ketiak kot? Takpon panjang lagi. Paham-paham je la bila dah panjang. Dah la serabai, bengkok sana bengkok sini. Pastu bila aku nk wat style Beyonce, rambut aku jadik macam perempuan meroyan mati anak! Salah aku ke salah rambut? Bukan salah syampu kot, aku je selalu tepedaya ngan iklan. 'Tak perlu pegi Spa, hanya syampu' menipu! kencing lebih!

Aku nk rambut panjang. Yang cantik. Tak nak potong rambut. Tak nak ikat selalu. Nak lepas dan bekilat. Macam wat treatment hari-hari. Macam rambut model iklan syampu kat tv tu. Owhh, sonoknya dpt rambut panjang dan sihat dan tak degil dan stylo! Tengok, bape byk DAN aku guna utk rambut impian aku.

Nak tau rambut tebaru aku?

Meh terjah! Abg Nas Ahmad pun kalah ngan rambut aku nih! Hihik.


Aku dah jemu ikat rambut, aku nk jalin tak pandai plak!


Tgk, kan betul aku cakap rambut aku paras ketiak!


"Tolong kawan-kawan, apa perlu aku buat? Utk jd model iklan syampu sunsilk ke, redken ke, mahupon iklan minyak kelapa. Masih memerlukan model berambut cantik.



Tolong ye nasihat kan aku ni. Yang penting aku pemalas okee. Pemalas. Haha


Lurve, Jet

Oct 1, 2009

Cerita Syawal la plak, asek Ramadhan je..

Assalamualaikum semua =) aku harap semua readers aku sihat, kuat dan gembira sambil lompat bintang dihalaman umah [tiba-tiba otak aku teringat lompat bintang masa zaman tadika dulu].

Untuk perenggan ke dua ni aku nk mintak maaf sekali lagi pada korang sebab lama mendiamkan diri. Lama gila aku tak update blog. Dan selama aku tak update blog, selama itu la aku tak singgah raya kat blog korang. Ermm. Ampun yaa. Aku besalah. [Hukuman sebat ke?]. Kenapa la perempuan pon kena sebat? Parot woiii, selain sakit tak terhingga. Tu la dia, sapa suruh lalai, sendiri mkn sendiri tanggung.

Nk tgk gambar raya? itu je la modal aku utk entry kali ni, hihik. Walaupon raya dah suam-suam kuku, aku tetap nk kasi korang tgk gambar-gambar aku nih, kalo tak berabuk je dlm folder.

Cmne raya korang? hepi? berat badan? baju raya? cite la, aku ada byk nk cita nih tp tiba-tiba rasa mcm nk wat entry lain jap lagi. Tunggu...............

TEPI SUNGAI PAHANG


Ko igt ko sorang je Iz lari tema? Aku pon weyyy! sepupu aku sabotaj aku la nih!!


Yang kecik tu adik bongsu aku, Ati nama diberi, hijau tu kakak aku Linda Homeh


Kami masih bujang, kami menggalakkan sesiapa yg bekenaan utk anto secepat mungkin rombongan meminang sebelum dikebas!


Abg ipar aku, Abg Lan. Mmg sengal sket dia ni, hihik


Kami mahu pulang, byeeeeeeeeeeee



Lurve, Jet