Jul 30, 2009

Lemah

GIGI LEUNG

Gigi aku tak tumbuh lagi..Denyutan dia makin kuat la, tak selesa..

Td pagi masa bekpes mkn nasik lemak [seperti biasa] tak boleh kunyah kat belah kiri dah, aku kunyah kat belah kanan, dah makan tak puas sbb tak puas kunyah [seksa..]

Aku telan mcm lagak si buaya je [masuk telan terus!]..Tempat gigi tu dah rasa pedih, maybe gusi dah tebelah [luka]..Yang pasti bayang gigi tu masih tak kelihatan..Lama lagi ke?


Arini bukan masalah gigi je, aku mcm tak sihat sgt [selesema][bibir kering tahap gaban]..

Cuak gak la, simpang malaikat aku kena penyakit bukan-bukan..Idung aku ni gatal pastu aku asik nk tebersin je [resdung]..Td aku siat bibir, bedarah sudaaa..Ermmm, aku tak normal [sila manjakan aku,hehehe]..

Tu je la aku nk ngadu kat korang, doakn aku normal kembali..Ahhhhhhhhhh-Chhhhhoooo0!!

Jul 29, 2009

Keterlaluan Mengelamun

Aku kat cc teman Ismet ngan Botok main tenis..[kunun]..

Aku bosan..kat opis tgk benda ni kat umah tgk benda nih..

Dah la takde komen baru..cis cis cis..

So perut aku pon berkata..mari makan!!!

Lapar..nak mkn..jom la wakkkk!!!


Bestnya sotong masak merah nih,slllurrrpp


Sate lagi lazat!! Sate Jawaaaaa


Air liur aku da sebaldi weyy!


Udang tu nmpk seswai ngan mulut aku..


Ini dia pencuci mulut aku utk angan-angan kali ini,nak sikit?


Wow,dgn kek penutup bicara..kenyangggg [in my dream]


Gambar itu ku curik dlm google..

Yang pasti aku masih dimeja ini..Kelaparan dan Kedinginan..

Cepatla jantan-jantanzzzzzzzz..Ku lapar..Cian

Kelahiran Si Bongsu


Sakitnya aku ni..Bedenyut-denyut la beb..

Ermmmm..Waduhhhh,Lebih sakit dr sakit perut nk cirit lagaknya..

Aku sakit gigi..Geraham yg last sekali tu baru nk lahir [Geraham Bongsu]..

Td aku tgk merah gila,mcm buah ceri ranum tu..Tp kelibat gigi tak nampak lagi, sakit je yg lebih!!

Ada harapan aku MC jap lagi ni..

Aduhh..Aduhh..[Gedik santai]..

Jul 28, 2009

MJ Misi Ke - II

Fuhhh, semalam malam yg panjang utk aku bediskusi ngan MJ..

Semalam aku bedebar mcm gaban!
Bukan nk gadoh pon!
Menyimpang jauh nk bunuh org!
Merogol apatah lagi!
Cuma menyelamat sejenis kawan!

MJ keja mlm sampai kol 10..She was invited to my Teratak Bujang..

'Meh la dtg umah Jet pas keja' 'Ok,pas keja I dtg'..

Sebelum ketemu, Encik Kawan amik aku dn kami perah otak bersama..

Masa aku perah otak aku balun nescafe tarik ngan mee kari..Baru otak aku lancar je nk cakap ngan MJ jap lagi..Betul tak??

Ting Tong Ting Tong [Pukul 10 MJ sms, dia ondaway dtg umah aku]..

Door bell bebunyi dan aku menguak pintu membenarkn MJ masuk..

Kami ddk ats katil dan sesi menadah telinga pon bejalan dgn lancar..[Telinga aku gak la yg jd mangsa]..

MJ ckp dia syg gila kat kwn aku tu, sbb tu smp nk terjun keta masa gado baru-baru ni..[FYI,masa dia gado ngan kwn aku,dia hempas pintu smp pintu rosak][MJ bertenaga babun]..

MJ ckp lg, dia tak bastardkn kawan aku..Dia takde laki lain..Dia setia..Kalau gado,dia tak menengking..Pendek kata 'MJ sempurna'..

Aku mendengar dgn tekun dan setia..

Cerita Sebenar..[ada bukti bukan omong kosong]..

MJ bastardkn kwn aku..
MJ 'duit segalanya walaupun tergadai'..
MJ kua ngan laki org sedangkn dia ckp ngn kwn aku dia ada kt umah nk tido..
MJ suka beteriak mcm sawan bila gado..
MJ cerai sbb kantoi..dan MJ itu ini begitu begini..

Smlm dia belakon lagi [try to cry dpn aku tp aku tgk dagu je begegar]..

Aku 'up' dia bertujuan utk dia melepaskn kwn aku..

Ramai lg lelaki better..Dia tak sesuai utk u..U cantik..U pon ada maruahkn?Kwn aku akan dpt balasan ats perbuatan dia..[Aku tepaksa utk pastikan dia lepaskn Encik Kawan]..

Ermm..Petang ni aku tepaksa jmp dia lg..What for?? Adala..Aku harap pertemuan terakhir sbb aku dah mls nk masuk campur..Nk sgt kawan aku tegar [jgn kena minyak dagu dah la][Td kwn aku call terigat2 kat MJ,aku takuttttttt,benarkah myk dagu wujud?][Sbb masa diskusi ngan MJ dia ckp kwn aku pasti akn melutut kembali][WTF]





TAG yg panjang nk mati..dari Nadeya


1) Beside your lips,where is the favourite spot to get kissed? [dahi]

2) How did you feel when you woke up this morning? [menggeliat "mlsnya nk pi kejaa"]

3) Who was the last person / people you took photo with? [bersama momo sebiji bantal]

4) Would you consider yourself spoiled? [syukur]

5) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex? [ada dan ramai]

6) Do you want someone to be dead? [ada dan ramai][kejam tak?]

7) What does your last text message say? [Wak, Jet mtk maaf blablabla....]

8) What are you thinking right now? [nk pegi Mauritius ngan Sha]

9) Do you want someone to be with you right now? [taknak, nk tido]

10) What was the time you went to bed last night? [sgt lewat..]

11) Where did you buy the tee you are wearing now? [pasar mlm boleh?]

12) Is someone on your mind right now? [MJ,sbb jap lg kena jmp]

13) Who was the last person who text you? [Encik Kawan skandal MJ]

Ten LUCKY person to do this quiz :-

1-Isma Haryati
2-Heidi Shafiq
3-Peppermint Lil Princess
4-Ainul Aidura
5-Mummy_Ayu
6-Are_uDear
7-Akiss
8-Shemmi
9-Myle@my
10-Jemarisepi

14) Who is no.2 having a relationship with? [Heidi mungkin becinta ngan Sha]

15) Is no.3 a male or a female? [Nama dia Sha,sejenis perempuan]

16) If no.7 and no.1 get together , would it be a good? [no good, jd lesbian]

17) What is no.1 studying about? [BM 111]

18) When was the last time you chatted with them? [Dah lama tak jumpa]

19) Is no.4 single? [Kekasih Abg Pa, berani try la!]

20) Say something about no. 2. [Perasan, bekas perogol, skandal ngan Sha]

21) What do you think about no.3 & no.6 being together? [Ok je kot]

22) Describe no.9 [Akan mendirikn masjid tak lama lagi]

23) What will you do if no.6 and no.7 fight ? [Maybe Akiss menang]

24) Do you like no. 8? [Suka baca blog dia]

25) How about no. 10? [Dia kwn masa part time kat The Store dulu]

Wahhh..penat..

Jul 27, 2009

MJ Punya Kuasa..

Aku ada misi khas ini mlm..
Untuk menyelamatkan Encik Kawan dari kekejaman Mak Janda..

Huh..Sapa suruh main ngan Mak Janda?
Ada aku suruh??
Bila susah, dah tak leh control kuasa Mak Janda tu baru igt aku..Aku jugak..

Tapi Mak Janda ni mmg nk kena ngan aku..Takpe, aku try utk menghapuskan kuasa jahat itu..

WoooooooooooooWooooo..Jane dtg menyelamatkn Tikus digenggaman Singa Betina..

Jul 24, 2009

Adiah Arijadi

Aku skarang tgh memikirkan cara terbaik utk meminta adiah arijadi yg ke 25 dr abgku..

Abg aku ada utang adiah kat aku, dari tahun lepas..Oleh kerana aku ada aim sesuatu utk besday aku kali ni, aku kena request kat dia awal-awal supaya abg aku tu tak kasi alasan 'Sapa suruh tak cakap awal-awal'..

Hikhik..Baikkn seorg adik? Adik bongsu tak jadi [Beza umur aku ngan adik aku 17 thn]..Mmg sepatutnya aku dpt gelaran tu dari abg aku..

Aku baru anto SMS kat dia berbunyi..

'Long, kita nk adiah arijadi..Awk ada utang kita jam kn? Kita nk jam color itam..Dah lama kita bekenan..Jam ***** ke, Jam ****** ke..Pls..'


Cantik tak?


Yg ni?


Dah 5 minit masa belalu, tapi abg aku tak reply lagi..Abg aku busy sgt ke? Dia tak perasan ke tepon dia bebunyi? Dia kusyuk baca wirid jumaat ke? Ermmm..Risau dia wat dek je..Alamatnya kesedihan la..

Takpe aku tunggu dia balas sms dulu, tgk apa dia nk cakap..betul tak?

Kawan-kawan, i need your advise..

Macam mana taktik aku nk pujuk abg aku supaya dia membeli adiah yg aku mintak tu..

Dgn antar sms ugut? Dgn memujuk rayu? Sila kasi aku taktik-taktik memujuk dan sebolehnya sampai bejaya..Ok? Hehehe [dah tumbuh tanduk daaaaaaaaa..]

Jul 23, 2009

Accident's Day

Tgk la gambar-gambar kat bawah ni..byk gak la yg aku tangkap..

Semua ni terjadi pagi td,ondaway aku pegi opis..Stuck selama sejam..Penat dok dlm keta sbb aku rasa cam nk lari tgk apa ada kat dpn!..

Accident Pertama
Wira duduk bawah lori..Ini yg buat jem gila..lebih kurang 10 kilometer..Basah ketiak aku seb baik ada ekon..Teruk gak la tapi dgr cita tak mati..mintak-mintak la selamat..

Accident Kedua
Neo terjun dari jambatan jatuh kat jalan yg aku lalu [nasib aku lewat sikit, kalau jatuh atas keta aku,mati!]..Pas jatuh ats jalan melompat terjun masuk kat lembah..Ke-4 tayar ke ats..Masa aku lalu tu,takde org lagi perasan accident tu, so opismate aku call polis..Siap polis tu ckp 'Eh dah ada org call encik' 'Ini accident lain pulakla,kereta neo'..'polis : ye ke?? nada teperanjat'..

Accident Ketiga
Kat dlm opis aku..Contractor tecampak dr atas lori tangki [3m] semasa buka tangki tu..pecah kepala and masa accident tu,seluar telekat kat lori..tecabut seluar..Masa angkat mangsa,ada org cakap otak dah tekeluar sikit..Tapi mangsa sedar..




















Wira remuk abis..


Tgh tgk accident lori tangki dari depan opis..

Jul 22, 2009

Mak cik tu yg salah!


Ishhh, aku tau korang mesti cakap aku ni 'tak sedar diri' bila baca kisah aku jap lagik..Ish ish ish..

Entry aku kat bawah pasal 'Lemak Tekumpul', betul tak? Aku pot-pet pot-pet membebel lemak aku menepek-nepek [melekat] kat perot ngan peha aku,kn? Aku risau dan betanya 'Macamana nk buang lemak?'..

Tapi arinih aku masih lupa diri..

=(

=(

Aku tadi pagi baru telan 2 bungkus nasi lemak yg maha enak weyyy!! Sgt sedap lagi lazat!!

Aku mkn licin siap jilat sudu..

Salah aku ke? Sapa suruh makcik tu jual nasi lemak sedap?..Aku pembeli yg mahu menaiktaraf kehidupan org melayu,so aku beli la 2..

Penyebab lemak aku mengawan dan beranak : Mak cik nasi lemak

Titik!

Jul 21, 2009

Lemak Terkumpul


Aku rasa lemak-lemak kat perut dan peha aku nih dah beranak-pinak sesuka ati mak bapak diorg je dah nih!!Tolonggggggggla, jgn la asek nk mengawan je lemak weyy..

Perot aku dah lembik sana, lembik sini [erm..kadang-kadang boleh becakap]..

Peha aku pulak da membesar seperti kanak-kanak minum Dutch Lady lagaknya!..

Waduh-waduh runsing ibu begini, ibu ngak mahu menjadi sebuah peti ais..Ibu mahu menjadi ok-ok aja..Ngak mau besar-besar!..

Dulu masa keja kat Bank [Dlm bandar Kuantan] senang sikit..Petang-petang aku balik keja terus pegi jogging kat Taman Gelora sambil mencuci mata ke arah jejaka-jejaka yg mementingkan kesihatan diri..

Sekarang aku keja kat pinggir Kuantan, mmg tak sempat nk jogging!Balik umah je da hampir gelap!Kalau terencat gak nk jongging, betemankn hantu air ngan hantu utan la! Tak berani la aku..

Macam-mana ni..Tengah malam lapar, keluar makan kat mamak 'roti telur' 'teh o ais limau'..Dah jd makanan ruji aku..Ermm..

Aku kena diet!

Tapi aku rasa dah lama aku berazam utk diet, tak penah berhasil..Ermm..

Nak buat sedut lemak ke?

Jul 20, 2009

Karok Katok Karok Katok..

Igt tak adik-adik, ari Jumaat lepas akak ckp ada sesuatu terjadi kepada akak dan sepupu-sepupu akak? Igt tak lagi? [Wah, belagak bagai seorg cikgu tadika perpaduan]..

Gini ceritanya..

Sepupu aku si Nadeya mengalami masalah mental yg kronik..Sepupu aku yg sorang lagi si Amirul terasa ingin membahagiakan Nadeya walau utk seketika [niat asal nk jmp matair, mcm org tak tau]..

Aku pulak diajak utk memeriahkan majlis dan kunun-kununnya suara aku merdu dan enak didengar..

Persetujuan dimeterai..

Kol 10.30 p.m kami sudah berada dlm bilik 38 [Aku,Nadeya,Amirul,Suha]..Kami berkaroke sakan tanpa segan silu!..Yeahhhhh..Bahagia Bahagia Bahagia..Jangan jeles okee..

Amirul yg control lubang idung supaya tak kembang..


Maharani berehat-rehat..


Nadeya dan lagu 4U2C,tak igt aku tajuknya..


Henpon Sulu camni la..Maap la yee..


Idung kembangku sgt kembang dgn posisi begini..


Aku ngan gaya sedang nyanyi lagu Kopi Dangdut..



Iya, itu saja gambar yg sempat di tangkap.. Dimasa yg lain kami busy melalak tanpa hiraukan suara yg kelaut..Suka ati la..Janji lepasss..

Jul 19, 2009

Kesedaran Dihujung Perjalanan

Arini aku sedar kesilapan itu seharusnya tidak disalahkan di atas bahu sebelah pihak sahaja..

Kalau kita asyik mencari kesalahan org yg kita sayangi, tiba masanya kita tidak mempunyai masa utk menyayangi..

Aku sedar yg setiap kesilapan yg terjadi adalah dtg dari diri aku sendiri..

Aku terlalu naif..

Semalam setelah aku sedar, aku lega dan aku mencuba untuk memperbaiki..Tak usah menyalahkan atau meronta-ronta utk dipujuk..Sedangkan bendalah itu berpunca dari sikap sendiri..

Jangan aku ulangi kesilapan itu lagi..

Dulu bersama yg lama, aku berdoa utk dpt yg lebih better dan memahami..

Skarang doa dimakbul tapi masih belum cukup..

Belajarlah utk menyempurnakan..Jgnlah berlebih..

'Apa yg kita lihat tak semestinya yg sedang kita lihat..Belajarlah utk melihat segala-galanya'..

Jul 17, 2009

Barney Song



I love u

U love me

We are happy family

With a great big hug and a kiss from me to you

Won't u say u love me too...


I love u

U love me

We are best friends like friends should be

With a great big hug and a kiss from me to u

won't u say u love me too...

Malam 1001 Macam..

Tadi mlm aku tak boleh tido..

Pukul 6.30 pagi aku dah siap mandi [inikah Jojet?]..

Aku dah berada di opis seawal 7.30 pagi! [Impressive]..

Bila aku tak boleh tido mcm-mcm la aku terfikir..Diantara persoalannya ialah :-

-Esok nk pakai baju apa?
-Rambut nak ikat ke nk lepas?
-Lunch nnt aku nk makan ke takyah? nak tido kat surau?
-Dah kawen nnt nk beli umah katne? [Owhh berangan]
-Kalau kat umah mak ni mesti boleh makan nasik sekali lagi..
-Blablabla [Byk lagi..smp aku pon tak tau nak tulis yg mana dulu]..

Hehehe..Teseksa jugakla bila musim tak boleh tido ni tiba..Aku pon tak tau napa aku selalu tak boleh tido..

Yang aku igt aku dpt penyakit ni selepas arwah abg aku meninggal..Aku tak boleh tido dan tido aku selalu terganggu..Mak aku mandikan aku ngan air tawar [air jampi kot]..Baru la aku boleh tido ngan nyenyak..

Dah besar panjang ni pulak masih ada penyakit tu..Kali ni tak tau sebab musabab..Tapi aku ok je..Kat opis kalu mata bengkak-bengkak tu jgn nk buat lawak bodo la..Ada yg makan ganggang tepon!

Semalam ada cerita best!Aktiviti bersama Amirul & Nadeya [Oppss lupa, gadis Amirul jua].. Tunggu..

Cau Cin Cau..

Jul 16, 2009

Dibunuh kerana bertudung..



Seorang wanita ditikam 18 kali di kamar mahkamah di Jerman kerana bertudung!

Wanita ini ialah Marwa El-Sherbini, 32 tahun, tengah mengandung anak kedua apabila ditikam.

Marwa el-Sherbani, seorang ibu yang mengandung anak kedua, ibu seorang anak kecil tiga tahun ditikam di hadapan suaminya.

Tidak cukup dengan itu, suaminya yang bergelut untuk menyelamatkan muslimah itu, turut ditikam tiga kali dan kemudiannya ditembak oleh Polis![Polis Tak Boleh Harap]

Mari kita bermain "andai katalah". Bayangkan, andai katalah situasi ini diterbalikkan dan mangsa adalah seorang Barat yang ditikam di mana-mana atau di negera Timur Tengah oleh seorang Muslim, atau apa media sebutkan sebagai "minoriti" di Mesir! Pasti korang akan mendengar dunia bising dan internet juga begitu!

Kepada warga parti BN, PAS, dan Keadilan [MALAYSIA]..Marilah besatu tegakkan MELAYU..

Aku takut la warga kita ditindas sebegini rupa..Kuatkan ISLAM lemahkan musuh..

Jul 15, 2009

Puisi Yang Tak Disengaja..

Sigh..

Tadi aku singgah page Shemmi dan tersentap dgn puisi dia yg dicipta dari jiwa yg terbelit-belit..

Tadi aku singgah dekat page Yod dan sentap for the second time sebab Yod pon sedang 'jiwa terbelit-belit'..

Tadi utk ke-tiga kalinya aku sentap kat page sepupu aku si Nadeya oleh entrynya DIAM yg tersirat tentang 'jiwa terbelit-belit'..

So aku pun suka-suki cipta rangkap dibawah utk page Shemmi dan menerima pujian dari Shemmi [puisi aku cute]..Hikhikhik..

Dari aku utk semua..



'Jgn terlalu cari sempurna smp lupa kurang diri'..


AKU INGIN KETAWA

TAPI SAYU YG TIBA

AKU INGIN TERIAK

TAPI MASIH SEMBUNYI..

Santapan Tengahari Semalam

Lunch Lunch Lunch

Aku tak makan nasik semalam gara-gara buah ni..

Aku tak makan byk pun, tapi takde la makan sikit..

Dan ini lah hasilnya setelah kenyang..

Hehehehe



Gambar tengah makan tak dapat di paparkan atas kehendak pihak tertentu..

Harap Maklum

Jul 14, 2009

Together Forever

Semalam Mak, Abah & Ati [adik] dtg Kuantan..

Mak aku tepon aku pukul 8.00 mlm tadi pastu suruh aku tunggu diorg kat kedai Cu..Aku tanya la dia [Mak dtg buat apa dah memlm buta ni?] Tiba-tiba mak aku cakap [Adalah urusannya..]

Owh tidak..Apakejadahnya perbuatan beliau datang weekday secara Ad-Hoc ni?

Aku tanya [sms] sepupu aku si Nadeya [Awk tau tak napa Mak Andak dtg sini tiba-tiba?] Sepupu aku cakap tak tau [Dia pon menyiasat bagi pihak aku dgn bertanya makcik-makcik aku dan jawapannya masih tidak diketahui..]

Aku da cuak! Adakah aku bersalah? Mak nk tgk siapa sakit? Mak nak kasitau aku face to face ada org meminang aku ke? [OMG] Bedebar sudah..

Aku teringat kakak aku..[iya aku pon tepon terus tanpa lengah] [Mak ada interview la - jwb akak aku]..Laa ye ke? [Interview apa?] [Mak nak naik pangkat..] Ermm..Dah tua-tua pon masih dpt interview..Aku ni tak dapat-dapat lagik..

Penat je aku bedebar..

Akhirnya kami anak-beranak pegi dinner bersama..Ada yang tak dpt ikut sbb jaga kedai..

Aku sebagai anak yg solehah [amin] mendoakan yg terbaik utk mak..

Aku mandi-manda dan ASAP pegi kedai Cu, tempat petemuan kami..

Dari kiri : ATI, MAK, ABAH & NADEYA


Kami sentiasa bersama bergosip dan pillow talk..


Adik aku


Baby tersepit oleh kepala aku ngan kepala Edin..

Gedik si Kecil

Ahad malam haritu aku dinner kat umah mak cik aku [We] kat area umah aku gak la..

Sementara We memasak aku ditugaskan utk melayan anak bongsu beliau..Dia dikenali sebagai Emey..Kalau tak dilayan nanti si kecik ni meroyan nak tolong masak..

Budak kecik ni sgt gedik lagi mengada [Geram je aku nk cubit pipi sampai lebam] Hikhik..

Mari terjah! yeahhhh [Intonasi mcm Abg Nas Melodi]..

Bermain bersama kelapa muda


Bersama baby kesayangan dia [nama je baby boy]


Kasi baby makan buah durian


So ada org nk bekenalan ngan saya tak? Saya single tak sunat lagi..