Jun 30, 2009

Dua Perasaan Yang Berbeza..

Erm, aku try upload gambar-gambar aku masa join eMas aritu, tapi sume tak lepas, aku try dari pagi sampai skarang tapi kecundang akhirnya..tension mak!

Nama company ni je yg GAH tapi internet slow mcm sipu babi..

So, readers aku yg comell, enjoy gambar kat bawah ni je eh, cute jugak gambar kat bawah ni, tapi gambar eMas lagi cute!! nanti aku try upload lagik..

Auuuchhhhhhhh, sakit gila eik pada sang lelaki yg teraniaya itu! Kan best kalau aku boleh wat kat budak 'tut' yg sorang ni! Wakakakaka! Kepada sang lelaki, main bola tu sila fikirkan zuriat okeee..Kang tak pasal-pasal kena wat permanian berhadas [betul ke?] Aku pon tak tau..Tapi aku dapat bayangkan kesakitan beliau! perit, nafas tersangkut-sangkut dan terasa ingin menagis tapi kena tahan sbb nama pon lelaki...........

Ni plak bra terbaru ciptaan lelaki,hehehe..Bra ni dicipta utk keselesaan lebih utk sang perempuan.. Cukup menyokong lagi disokong! Ada pelbagai warna, warna yang paling laku ialah warna ala-ala kulit manusia, hehehehe..Mari beli Mari beli, murah-murah, 3 helai sepuloh hinggit! Jangan malu jangan segan, mari dekat! Wakakakaka..

Jun 29, 2009

Bendolkah Seorg Yang Bernama Lelaki?

Hello u'all ape habaq? Harini ari Isnin [Monday Blues]..Mesti ada yg tengah ngadap PC ngan berbagai-bagai reaksi! chomellllllll..

Aku tau, mesti ada yg pucat lesi [buat-buat sakit], tak kurang jugak yg masam cam cuka! Hehehehe..

Aku rini maintain je, tak de la blues sgt tapi penat gila sebab semalam agak lewat aku sampai dari kg..

So pepagi buka email dapat email lawak ni, tak de la lawak sgt tapi aku tertanya-tanya, ada ke lagi LELAKI BENDOL mcm nih??

Yang aku pasti si HEIDI SHAFIQ bukan type BENDOL macam lelaki kat bawah ni, apa taknya, dia tu kalau jumpa nenek bergigi palsu pon nk rogol inikan pula perempuan ganteng!

Ceritanya......

Seorang pemuda sedang menjalani perbicaraan di hadapan hakim atas tuduhan mencuri basikal seorang gadis.

Pemuda: Tidak! Saya tak curi basikal itu.

Hakim: Jangan kamu cuba menipu. Gadis ini membuat laporan mengatakan kamu mencuri basikalnya.

Pemuda: Dia tipu! sebenarnya, dia memberikannya secara percuma.

Hakim: Maksud kamu?

Pemuda: Begini tuan hakim, ketika saya dalam perjalanan pulang dari sekolah, gadis ini meminta bantuan saya untuk memboncengnya menggunakan basikalnya sendiri. Dalam perjalanan, apabila tiba di kawasan semak, gadis itu menyuruh saya berhenti. Dia kemudian membuka baju dan seluarnya dan berkata kepada saya bahawa saya boleh mengambil "barangnya" yang berharga dengan percuma. Jadi saya terfikir, kalau ambil baju wanita itu, bukan saya boleh pakai ! sebab saya lelaki. kalau ambil seluarnya pula, pun begitu juga. Akhirnya , saya ambil keputusan untuk mengambil basikalnya. Itulah cerita sebenarnya.

Hakim: !!!???!!!

Hik Hik HIk [Sebab tu aku cakap ko bukan lelaki BENDOL wahai Heidi..]

Cau Cin Cau

Jun 26, 2009

2 Ulas Durian Yang Paling Bemakna


Huh, nk gelak pown ade nk marah pown ade..

Gini ceritanya, tadi lepas lunch [rojak mi+ayam] aku ngan opismate pegi cari durian [nyam nyam]..Perut apa pown aku tak tau la, tapi yg pasti mmg kami mengadap durian setelah beberapa minit abis mkn rojak..

Yang wat kami gelak ialah kami pilih la durian yg paling besar [igt nk beli sebiji je] so dpt mkn byk sikit tapi cuba korang teka brapa ulas durian dalam sebiji durian itu?? Jeng Jeng Jeng.. Hanya 2 ulas..


Dah la kami pilih durian yg mahal, sebiji durian ada 2 ulas je..Dari fikirkan sakit ati kami, kami gelak reramai..Makcik tu pown dah wat muka pelik [gilo apo?]..

Kami mintak durian murah pulak sebiji lagi..Nasib baik 2nd durian isi manis,lembut dan yang penting banyak ulas weyy, tak yah rebut-rebut nk makan..

Sambil bayar sambil senyum sesama sendiri, mahalnya seulas durian..Aku nk rahsiakan harga sebab tak mo sakitkan hati sendiri, korang pikir la ye!

Maap gambar tak de sebab byk sgt gelak masa makan durian sampai lupa nak amik gambar..So aku google je la..

Cau Cin Cau

MUSIC Legend & Pop Star Michael Jackson has Tragically Died..



He was rushed to hospital by the Los Angeles Fire Department after suffering a cardiac arrest at his home, but paramedics were unable to revive him. Captain Steve Ruda, of Los Angeles Fire Department, said in reports paramedics responded to a call at Jackson's home around 12.26pm.

The singer suffered a cardiac arrest at his home and arrived at hospital in a coma. He was not breathing when they arrived. The paramedics performed CPR but he was reportedly totally unresponsive. Fans are already arriving outside the hospital. The 50 year old star had been suffering from poor health for several years.


Close friend URI GELLER told Sky News he was hoping desperately that the reports were not true: "I must hear it from a doctor. I cannot believe everything I see and read and hear at the moment. I hope its not true, I'm waiting like you are, like the whole planet is waiting to hear it from the mouth of the doctor taking care of him."

"I'm absolutely devastated and shocked. He was a young man terribly fit and basically in good shape. If it is true I am just in total shock." Long-time family insider ARTHUR PHOENIX told World Entertainment News Network (WENN) that the Jackson family are devastated. Phoenix, a former family publicist and advisor to Jackson's brother Tito told WENN: "The family is in mourning right now. They are devastated and very hurt.

"The world of entertainment has suffered a great loss and is the biggest since the death of ELVIS PRESLEY. "It hurts me to think that one of the world's great entertainers has passed. I wish that he had been here a lot longer."

He explained to the news outlet that he has been telling the Jacksons that the 50 year old superstar was gravely ill for some time, and he feared the singer's planned 50 comeback shows in London would kill him. He said: "I'm a family friend, and, as a family friend, I let JOE and TITO know my concerns. I just knew in my heart he was not right and I tried telling the family that and it never sunk in.

"Michael put his heart and soul into these shows... but his heart and his physical being just wouldn't hold out. "This is a terribly sad day."

The site reported that the emergency 911 call came in at 12.21pm (8.21pm BST) at his Holmby Hills home in Los Angeles. A spokesman for UCLA said that due to patient confidentiality the medical centre could not comment on or confirm the reports. Jackson suffered a cardiac arrest, according to TMZ. Once at the hospital, staff tried to resuscitate him but he was completely unresponsive, the website added.

It said his sister LATOYA Jackson ran into the hospital sobbing. The singer was given cardiopulmonary resuscitation and was not breathing when paramedics arrived at his home, according to the Los Angeles Times. He was taken to the University of California, Los Angeles Medical Centre, the newspaper added.

Jackson was due to perform 50 farewell concerts, bowing out on an illustrious music career spanning several decades which earned him a fortune. A spokeswoman for The Outside Organisation, who are organising the publicity for Jackson's UK concerts, said she had no comment at this time. Tonight bookmakers William Hill suspended betting on how many gigs Jackson will do at the O2 in London.

Captain Steve Ruda, of Los Angeles Fire Department, told the LA Times that paramedics responded to a call at Jackson's home around 12.26pm. Fears were sparked for Jackson's health last month when four of his This Is It concert dates were pushed back, but organisers insisted the dates were moved due to the sheer magnitude of the spectacle.


The first scheduled show was due to take place on July 8 and was pushed back to July 13. But the other three dates were rescheduled to spring 2010. The London shows would have marked Jackson's first live performance for more than two years. At the World Music Awards in London in November 2006 he performed just a few lines from We Are The World.

Jackson last toured 12 years ago when he played 82 shows in 58 cities for the HIStory tour. He has spent time living outside the United States since his 2005 acquittal on child molestation charges. Jackson has three children, Michael Joseph Jackson Junior, Paris Michael Katherine Jackson and Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Jun 25, 2009

Owh Mataku Rabak


Aku mengantuk la kawan-kawan..Sleepy Sleepy Sleepy..

Semalam aku tido dah awal dah, tak tengok pown bola [Sepanyol vs USA] Sepanyol kalah 2-0 tak silap aku..Mcm baru makan ubat batuk lagaknya mata aku nih..

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa..[menguap mcm singa jantan]..

Aku rasa gara-gara makan nasik banyak sangat tadi nih[perut melayu, tak leh tak makan nasik]..Lauk favorite [ayam goreng kicap] so makan tak pandang kiri kanan dah..

Tolong! Tolong! mata aku pedih! Asiddddddddddddd, sapa picit kulit limau kat mata aku? Tepaksalah aku masuk surau untuk cuci mata aku yg pedih nih..[zzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZ] taktik kotor ni jgn sapa-sapa tiru tau..Daaaaaa..

Krohhhhhh Krooooooohh Krooohhh [Singa bedengkur]..

Cau Cin Cau

Kegembiraan Untuk Kid's Lab

Hari Sabtu aritu company aku menganjurkan Kid's Lab utk sekolah-sekolah dlm area Kuantan..Aku jadi committee so aku bertanggungjawab jaga 1600 org murid sekolah yg join event kitorg ni..

Aku tak byk masa lagi nk buat entry pasal Kid's Lab sbb skrg aku tgh belakon buat-buat busy utk mengaburi mata opismate aku, hehehe..

Kat bawah ni gambar perempuan gedik, ntah sapa ntah..Gambar masa Kid's Lab..

Enjoy ye, gambar diambil oleh MFK, thanks si suami org yg sporting..

1


2


3


Gedik Bermula


Aku Lah Biduanita


Seekor cicak geletek tapak kaki aku


Ukur lilit mulut aku 19 inci ye kawan-kawan


Pis Pis Pis


Ok la, next entry kalu dah tamat sesi lakonan, aku cuba masukkn seberapa byk gambar and cerita masa Kid's Lab, tunggu tau..Skrg tak leh lagik sbb aku tgh bedrama swasta..

Cau Cin Cau

Jun 23, 2009

Abg Popiya Diratah Beramai-ramai

Dalam kesibukkan arini sempat lagi aku selit entry baru nih..Takpe, sbb tak tahan sgt nk cite kat korang pasal Abg Popiya !

Korang tau smlm aku coti sbb hari sabtu aku kena keja [Kid's Lab] so aku pon pegi la keja arini dgn moody gila sbb smlm nama je coti tp aku pening kepala and hangin satu bdn, ntah napa [jin Afrid masuk bdn kot, tak pon pasang kipas kuat sgt]..

Yang betambah aku marah skarang ni sbb ada org rogol Abg Popiya !! [mungkin beramai-ramai].. Aku tak perasan sgt, tp bila aku cari-cari Abg Popiya, tak jumpa..Rupa-rupanya da tepesok [teselit] kat bucu meja..

Dah la ada kesan buka pastu ditutup semula [mcm aku tak perasan perangai kotor perogol tu]..

Kat sini aku nk kasi warning ya pada perogol-perogol diluar sana [terutama perogol Abg Popiya] Sila jaga tata susila sebelum aku 'jek' kepala tu nnt!!

Kesian Abg Popiya, igtkan kalau lelaki takpe jejalan sorang-sorang, tapi zaman skarang ni, lelaki pon jd mangsa pemuas seks..Pasni sebelum blk kena simpan dlm lemari,baru selamat..

Maap ye aku sibuk tak sempat amik gambar..

Jun 19, 2009

Kesakitan Yang Tak Diundang Bersama Steamboat Dinner

Cuba teka yg mana bernama Jojet?


Sengal sikit aku hari ni..

Dari mlm tadi aku sakit kencing tak lawas [ada org panggil kencing kotor]..Sakit beb, rasa mcm nk kencing tak dan-dan [tak menyempat] tapi bila cabut seluar pastu kencing terus hampa..Air kencing yang keluar sebyk 2-3 camca je..

Aku da minum Ural yg doktor kasi tu, setengah gelas je aku mampu telan selebihnya sinki yang sedut..

Kat umah takpe lagi, tp kalau bekejar nk pegi toilet setiap 10 min, kat opis aku ni, payah sikit..toilet jauh jugak, kena lalu kat meja-meja org, sume mcm pandang kehairan [mak pon tak nak sedemikian rupa]..Tapi diorg tak berani tanya sbb tgk muka aku dah mendung berlalu menanti hujan lagaknya..

Aku baru pas minum Limau Ais [Barli takde tadi] Aku harap limau ais akan meneutralkan air kencing aku balik, tak larat dah sakit kat pundi kencing nih..

Eh telupa nk kasitau berita yg gembira sikit dr khabaran aku sakit di atas..

Malam ni aku ade dinner [kat M.S Garden] farewell opismate aku, aku yg booking..Private Room with Karok and mlm ni aku order Steamboat Dinner..

Boss aku da ckp [jet,mlm ni I bawak CD, kite duet] [mati mak] Sebelum ni aku duet ngan dia lagu Dayangku Intan & Jay Jay [Kita Insan Biasa] Boleh tahan jugak bila dia tarik..

Doakan aku sihat utk menghabiskan makanan dan berkarok bersama bos lupa daratanku [hehehe, arap-arap dia tak baca]..

Cau Cin Cau..

Email ku ceduk utk korang..Iye, sama-sama, Baca la FOC..

This is a true story from the Japanese Embassy in US!!!

A few days ago, Prime Minister Mori was given some Basic English conversation training before he visits Washington and meets president Barack Obama...

The instructor told Mori Prime Minister, "When you shake hand with President Obama, please say 'How are you?'. Then Mr. Obama should say, 'I am fine, and you?' Now, you should say 'Me too'. Afterwards we, translators, will do the work for you."

It looks quite simple, but the truth is...

When Mori met Obama , he mistakenly said 'Who are you?' (Instead of 'How are you?'.)

Mr. Obama was a bit shocked but still managed to react with humor: 'Well, I'm Michelle's husband, ha-ha...'

Then Mori replied 'Me too, ha-ha...'

Then there was a long silence in the meeting room.

Jun 18, 2009

Abang Popiya dan Sharpener Pelangi


Jeng jeng jeng
Arini aku dpt coklat =)

Bulat je coklat ni, ade muka org Inggeris dulu dulu kat pembalut coklat..Muka dia mcm muka dlm cite Pirates of Caribbien[btol ke aku eja nih]Rambut yang ala ala popiya gulung!Hehehe..Nama coklat nih Mirabell, aku tak mo mkn la, rasa syg plak kat abg rambut popiya tuh!

So from today Abang Popiya akan menemani aku bekerja.. =)

Abang Popiya Baju Merah


Ini plak sharpener aku, colourful and sgt diminati org!!

Sharpenerku Bukan Sharpenermu


Yang aku geram ialah kenapa nk sebuk guna sharpener aku sedangkan ada sharpener lain?? Aku bukan tak kasi, tapi masa guna jgn la tangan tu gatal nk usik harta benda aku, aku tak suka la..

Sharpener aku tu tesorok sket, kat tepi meja aku [mmg purposely letak jauh] tapi diorg tetap nk pakai gak, dah la tak penah kesah pasal abuk pensil yg da penuh, mak jugak yg kena buang, mak tak kesah tp jgn la nk godek godek barang P&C yg byk ats meja mak tu,sabar je laaaa..

Arini aku byk keja tp ape la sgt keja aku kn? hehehe

Cau Cin Cau


Jun 17, 2009

Tempat Kerja Baru Dan Kisah Tudung

Arini hari pertama aku bekeja kat building satu lagi secara part time [once a week : every Wednesday] Erm, Aku redhakan hati aku utk bekerja seikhlas boleh..Lagipon tak lama, hanya dari pagi sampai pukul 12 tgh hari..

Kat sana bengkel tau sebenarnya, semua lelaki yg aku pasti kecualilah aku ngan mak cik cleaner la..Itu pon makcik cleaner jarang jarang ada..

Td aku pegi dlm pukul 9.30 am dan terus naik opis di tingkat atas[kat ats bengkel tu][nnt aku tangkap gambar]Keadaan opis sgt lengang! takde seorang umat pown kecuali kat bengkel, ada la 3 - 4 org..

Aku tecongok congok seorg diri dlm opis yg sunyi..Korang dpt bayangkan tak?

Aku tepon boipren dan becerita lalu dimarahi..Sabar sudah la..

Dalam pukul 10.05 am baru la ada org, rupa rupanya diorg meeting tadi..Tiba tiba aku da jadi mcm buruan! Bintang Filem! Awek Cun [perasan]..Aku diserang pelbagai soklan..

Mcm biasa aku menjawab dgn gedik dan budget aku tau serba serbi..Biasa la, ini la kerja aku yg poyos..Menjaga store+pantry+building+malahan stokin diorg.. Mak tak kesah selagi mak terdaya [kalau ade kerja kosong yg best2, inform mak]

Utk hari ni, aku balik cpt sket la..Dlm pukul 11.15 am aku da betolak ke opis semula..Tak larat aku menge'teh' ngan staff staff laki dlm pantry..Wakakaka..

Ini la opis aku kat ats bengkel [org tu nk kuar p bawah la tu,guna tangga]


Gambar ni utk tontonan umum je, Aku nk tangkap byk lagi gambar tapi tiba2 tepon aku KIOK [sakit ati mak]



Dan aku nak becerita lagi, satu kisah..

Hari ni terdetik utk berubah..

Pakai Tudung? Bila? Seru? Rimas tak? Aku rasa mcm takut bila boipren berceramah pasal azab azab disana.. Dia siap ckp [nk tunggu tua ke berubah? Tau ke mati bila?] Aku tekasima dan tetelan air liur mak ~~

Gmabar dlm surau dan tudung dipinjam dari opismate aku


Doakn lah ye utk kebaikan..

Sekian utk kali ini..

Cow Cin Cau..

Jun 15, 2009

Fuh, sepatutnya aku dah tulis entry ni minggu lepas, tapi oleh kerana minggu lepas aku sebuk ngan new theme utk blog semut aku ni, jadinya entry ni tepaksa la aku wat seminggu lewat..Takpe kan kwn-kwn? Ala korang marah pown aku tak nampak ~~ na na na na~~

Ari Rabu minggu lepas aku di 'teperanjatkan' oleh berita kawan baik aku masuk spital !! Aku teperanjat sebab mangsa sgt la sihat dan terejal sehari sebelum kejadian..

Details :-

Nama Mangsa : Muhammad Noh
Umur : 25 Thn
Sebab Masuk Spital : Batu Karang
Tahap Kritikal : Doktor rahsiakan
Kekecohan : Dari aku datang melawat hingga aku pulang
Masuk Spital : 10/06/09
Keluar Spital : 11/06/09

Dia ni 1 opis ngan aku, kecik molek tubuh badan..dan pada hari kejadian secara sengaja dia telipon aku 'Jet, bawak balik keta I, I ondaway ke KMC (Kuantan Medical Centre). Kunci keta kat Klinik BPC..blablabla..I sakit gila nih,rase nk pingsan je lagaknya..

Aku dgn cuak pon balik cepat pada hari kejadian [bukan selalu ke aku balik cepat?] Aku pown memandu kereta kecil itu dgn gembira sebab kereta aku manual, kereta balak nih auto so aku memecut tanpa was-was..

Tiba di KMC, Ismet dah ada.. Sempat aku tersenyum ke arah beliau dulu..

Pemandangan menghadap Megamall


Tesenyum dalam sakit, sebab tu badan mcm udang


Abah & Ibu mangsa kasi kata-kata perangsang


Muka paling chomell dari mangsa


Muka rasa nk tendang doktor sebab sgt tak paham kesakitan beliau


tetamu-tetamu kehormat pada hari itu


Nasib baik lah awek dibawah ni sudi melawat beliau..Dan aku rasa sebab awek dibawah ni la yang buat si Muhammad Noh ni sihat dalam masa 1 hari je..

Nama awek ni Alisya, umur pulak tak sampai setahun lagik, baru tumbuh gigi dan baru pandai senyum bila tangkap gambar..

Awek ni menjadi rebutan ramai sebab dia ni paling cute antara kitorg semua [nama pon baby]..

Dia baik je kat spital, tak merengek atau menyanyi..Dia cuma takut kat Abah si Noh je, terus nangis bila uncle nak dukung !! wakakaka~~

Saya Alisya


Saya datang nk tengok Uncle Noh


Saya masih single & available


Bye Semua Kwn-kwn Auntie Jojet



Cau Cin Cau

Jun 12, 2009

Wah !! Sudah Ade Theme Baru La Si Semut Nih..

Hye All, santek tak new theme aku? =) =) =)

Masuk kali ni dah 3 kali aku tukar background baru utk blog 'Magic of Jet Jet Semut'..Aku suka gile theme terbaru nih !! Simple & Cute gitu, mcm tuan empunya blog ni jugak la kn? Wakakakaka..

Ini sume atas usaha gigih dan petolongan dr si expert kami iaitu Iz Kuat Makan !! Kalau korang nk bekenalan ngan dia, boleh je..Si Iz ni single lagi, tp aku rasa da tak available sbb dia dah ada Abg Joe Jambulll !! hikhik..

Korang boleh singgah kat page beliau www.amreez.com. Sila la sila, page dia santekkk juga! Nama pon Tok Guru kitorg.. Iz, bleh aku bejiran ngan ko nnt..hahaha

Yod, mari la ke Green Land aku !!

Enjoy All..

Cau Cin Cau




Jun 11, 2009

Iz's Invasion..!!!!~

Muahahahahahahahah.. Deyyy sila cepat-cepat cantikkan blog kau okay!! blogger-emoticon.blogspot.com nak kena rotan si jojet ni baru dia buat cepat sket, hahahahah

Bye, aku lapar ni, rasa seperti nak makan nasik lemak ayam goreng je lagaknye

Perubahan yg bakal dilakukan kalau mood ada nanti..

Huh, Skarang ni aku tengah berusaha keras utk mencari new theme for my bl0g.. Tapi sampai skarang, aku masih tak jumpa-jumpa lagi theme yg cantik dan simple !! Fenin la fenin..

Sesapa yg sudi kasi idea or share sumthin ngan aku, jgn segan-segan komen aku eik.. Aku nak blog aku terbilang, cemerlang dan gemilang !! Wakakakaka..

Aku teruja nk tukar theme ni sbb Si Yod laa, tukar theme baru utk bl0g beliau ! Terus aku jeles ! Terus aku mintak tolong penasihat-penasihat bl0g aku *yoddy* & *iz* utk membantu menukarkan bl0g aku jadik bl0g yg disukai ramai !! Salah satu sebabnya ialah *sebab kami nk hidup bejiran dan Anis sebagai penghantar juadah semasa berbuka puasa* hehehe..

Penasihat-penasihat bl0g aku cakap :-

Blog susah difahami

Blog aku ni susah difahami sbb tu tak ramai yg sudi singgah.. Huh, aku ni mmg fail bab-bab penulisan nih.. Maap la ye kepada semua reader aku *mcm byk jer* .. Aku ni main tulis spontan je.. Janji aku paham !! Aku akan berusaha memperbaiki cara penulisan aku.. *sambil wat muka serius*

Iz cakap cmne nk komen kalau dia pon tak paham ape aku story?? cis !! Selama ni aku tulis bekajang-kajang rupanya korang tak paham.. Baiklah aku akan belajar bahasa Tamil utk memudahkan korang paham.. Wakakaka..

Si Anis Magic Fingers plak cakap Blog aku gelap, susah nk baca.. So apabila beliau susah nak baca beliau akan malas utk singgah apatah lagi utk meng'komen' entry aku !! Arghhh.. Dgn sebab ini juga aku nk secepat mungkin mengindahkn blog aku agar Anis betukar pendapat dan mengatakan BLOG AKU CERIA !! sabar tau Anis..Cayoo00k !!

Atas sebab-sebab yg tertera di atas la aku kena berusaha utk memajukan diri dlm penulisan mahupon ejaan.. Kalau korang rasa aku tak berubah lagi, masih tunggang langgang sila ketuk kepala aku semasa korang mimpikn aku dalam tidur korang ye.. Aku izinkan, tapi jangan kuat-kuat tau, aku terasa even dalam mimpi pon..

Cow Cin Cau..

Jun 10, 2009

Aku la Si Pendatang Tanpa Izin !!

Hukhukhuk..
Arini aku miskin hina dan menjadi pendatang tanpa izin di Kepulauan Malaya !! Yeayyyyy.. Sape nk tangkap aku? tangkap la.. Wakakaka.. Ade aku kesah ?? Aku tak de IC, tak de Lesen Memandu, Takde Bank Card dan aku pon tak de Card Gila sebagai mana org gila sepatutnya ada..

Fuhhhhhhhh.. Aku tertinggal *bag duit* kat dlm *bag besar* satu lagikkkk !!

Aku telupa semalam malam aku kuar pakai bag lain, so aku just amik bag duit di dalam bag biasa pastu masukkn ke dlm bag lain itu..

Tadi pagi aku kelam kelibut sikit sebab lewat bangun.. Tanpa waras dan tanpa berfikiran panjang, aku terus tak igt aku punya bag duit dalam bag lain , so aku bawak bag biasa ke opis..

Arinih aku tumpang dia p opis, aku pon buka bag biasa t0k sikat rambut semasa dalam pejalanan tuh, alangkah tekesimanya aku, bila aku tgk bag duit aku takde.. Aku fikir punya fikir baru igt yg bag duit dlm bag lain..

Lagi 5 minit nk sampai opis, aku memberanikan diri bersuara 'wak, nk duit..' 'napa jet wat muka cam cek0dok je nih?' 'bag duit tetinggal..' pastu sesi potpetpotpet kena leter pon belangsung.. Tak lama kemudian aku dpt duit belanja.. Mcm budak kecikkkkkk.. Hehehe..

Aku la Si Pendatang Tanpa Izin !!

Jun 9, 2009

Cuti Cuti Malaysia


Minggu ini ialah minggu cutiiiiiiii !! wakakakaka.. Cuti-cuti Malaysia.. Aku jadi hepi mcm ni sebab opis aku takde bossssss !! yeeahhaaaaaaaaa..

Bos aku cuti seminggu, aku tanya dia nk pegi mana ? dia ckp nk bawak anak-anak die jenjalan.. Pastu dia tanya aku plak, awk btol tak cuti minggu nih? tak bawak anak jenjalan ke? aku jawab sambil tesenyum 'anak sy masih kecik, ssh nk bawak bejalan, leceh la bos.. hahaha..



Bos-bos kecik aku pon kebanyakannya becuti juga.. Opis agak lengang !! *kakak ku benci pown cuti daaaa* sume membawa anak becuti round the world..

Yang tak best sket, bila bos aku cuti, bos-bos kecik ni eksen la.. benci !! mcm die bos aku jerk.. Suruh wat tu wat ini, apekes? Lantak aku la nak balik awal ke, nk dtg lambat ke, bos aku pon tak kecoh !!

Tapi yang paling pasti, kat opis ni dalam minggu ni sebabbb


Aku lah Raja.. Raja mana? Raja Kapurrrrrrrrrrrrr..

hehehe jgn maraaaaaaaaa aaaaaa..

Jun 8, 2009

Nk Mkn Pon Susah, Org Bayar La Bukan Mintak FOC !!

Korang penah tak, pada satu ketika perot tgh bekeroncong lapar, pastu makanan yg dihajati tak de walaupon restoran tu tersegam indah dan becaya ni0n ?? Ish, naik panas aku ngan restoran tekenal makanan segera yg satu nih !! K.F.C yg sgt p0yo utk aku malam td !! huh 'WHATEVER'

Mlm tadi, wat-wat tido awal, konon nk bgn awal la.. tup-tup terjaga ngan bunyi henpon 'mari makan, org kat bawah'.. Bila da ade arahan mcm tu, perot aku trus lapar sbb mlm td tak makan lagi.. So tukar baju, pakai mata tiruan, turun setelah mengikat rambut simbaku..

Nak makan ape? erm.. Ikot la, org lapar gile ni, td tak makan lagi.. Erm, nk mkn nasik ke? Xmo la mls nk kunyah.. Ok, kite p K.F.C eik? mudah sket nk telan.. aku diperli.. ok, kite mkn kat situ je..

Kitorg pon kompiden la turun keta menapak nk masuk restoran itu.. belum sempat masuk, pekeja tu kunci pintu kaca restoran tanpa wat muka besalah atau serba salahh!! eh apehal plak kunci ni ? nk tutup ke? a'ah bang, kitorg buka smp kol 2.00 je.. Astaga, bukan 24 jam ke? tak bang smp kol 2 je, dia repeat smula.. smp kol 2 jeeeeee !! Pingsan mak..

Tak pe, kite p kat T.C eik? aku memujuk..org kat sebelah dah sumpah seranah dan memuncungkn bibir beliau..Aku plak ikut menyanyi irama lagu kat radio..Tak lama pastu org sebelah pon ikut nyanyi sesama, siap melintukkn bdn ke kiri kanan *sungguh over org sebelah*..

Smp kat situ dan ready nk wat order.. huh lapar sungguh.. Kasik spicy chicken eik..blablabla.. Maap bang, spicy just ade chicken wing je..yg lain xde..laaaaa..nape xde plak?biasa la bang memlm ni, x masak byk pown..huh, apsal tulis 24 hours kalo nk ckp memlm x de itu ini sume nih ?? kekurangan ajar dah muncul.. sori la bang back-up x masak la..sian kat bdk tu..xpe la..kasik je la mana yg ade, aku da lapar nih..beli kerna terpaksa..

Itu la ceritanya, aku xde la hangin byk sgt, tp org sebelah pot pet pot pet..kalah so joyah..Aku plak menambah la.. 'ape la, nk sgt wat 24 hours tp sume pon lembap !! ye la wak, bukan sekali dua kite kena mcm nih, da byk kali..boring gak asek mkn mcD..tp kalo da sume pon..blablabla..

Al-kisah semlm..Tp ondaway blk kitorg layan lagu creep..hahaha..tejerit bagai smb isi minyak kat SHELL..

Jun 6, 2009

E-mail Lawak Dr Seorang Mak Kepada Anaknya..

Geng gagak mesti tau kan, aku penah kehilangan Neoron satu ketika dulu ?? Sampai bengkak-bengkak mata menangisi kehilangan beliau..

Neoron melarikan diri selama seminggu dan satu hari..huhhhhh mase yg begitu panjang dan teramat sedih utk aku sebagai kakak Neoron..

Tapi, Alhamdulillah, Neoron kembali kepangkuanku.. Neoron aku bersihkan dan bawak pegi berubat.. Dia kembali sihat hingga sekarang..

Ceritanya begini, td aku gatal-gatal buka archive aku ni, jumpa email mak aku, mak aku anto gambar-gambar seperti dibawah la.. Nak tau ayat mak aku ape? 'Anak Mak boleh la try mana-mana kunci tok Neoron..Hikhik, Xsalahkan kita berikhtiar..' huh, seb baik aku masih teringat yg hantar email ni mak aku sendiri, kalau aku xigt mau aku fire balikkkkkkk..

Lawak je mak aku tuh.. Kepada yg syg keta, sila jaga keta bebaik.. Jgn jd mcm aku, Neoron ilang 8 ari.. Seb baik ade insan sudi anto aku pi keje, balik keje.. Jauhkan lah musibah ini lagi..








Kat umah aku xde tunggul kayu wat tempat ikat keta!







Aku igt nk cuba yg ni, ok x??



Jun 5, 2009

Seribu Bintang - Allycats


Ingin kupergi jauh darimu
Agar kukenal erti rindu ini
Ingin aku menyelami jiwamu
Agar kukenal dirimu kasih

Ingin aku membenci dirimu
Tapi kebencian tiada padaku
Walau apa yang kau sangkakan
Aku tetap cinta padamu

Telah lama kuhidup melara
Telah kugagal dalam bercinta
Kini kau datang dengan seribu bintang
Bintang yang dulu sembunyi
Bintang yang tiada bererti

Kalau kau sudi menyentuhi hatiku
Aku kan selalu dekat padaku
Tapi jangan kau hanya cuba
Untuk mempermainkan cintaku
Jangan permainkan cintaku

Tesentuh gila jiwa aku dgr lagu ni td pagi.. Ermmm, nk plak jiwa tengah parah nih !! Ape la.. tp tiba-tiba rase lirik dia mcm tesiat-siat luka kat dalam nih !!

Betul la org dulu-dulu cakap, kalau tengah sedih jgn dgr lagu sedih, nnt betambah sedih..

So skarang ni mesti korang tau aku tgh sedih kn?

takde la aku tak sedih pownnn.. 'na na na na na na' besiul girang.........

Nine Words Women Use

(1)Fine
This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up !! f*ck !!

(2)Five Minutes
If she is getting dressed, this means a half an hour !! Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes to watch the game before helping around the house.

(3)Nothing
This is the calm before the storm *gruuuuuuuucchhhh* This means something, and you should be on your toes.. Arguments that begin with nothing usually end in fine.

(4)Go Ahead
This is a dare, not permission. Don't Do It !!!!!!

(5) Loud Sigh
This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men.. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing. (Refer back to # 3 for the meaning of nothing.)

(6)That's Okay
This is one of the most dangerous statements a women can make to a man.. That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake.

(7)Thanks
A woman is thanking you, do not question, or faint. Just say you're welcome. (I want to add in a clause here - This is true, unless she says 'Thanks a lot' - that is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say 'you're welcome'. that will bring on a 'whatever').

(8)Whatever
Is a woman's way of saying F--- YOU!

(9)Don't worry about it, I got it
Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 'What's wrong?' For the woman's response refer to # 3.



So, Dont Play-Play Haaaa !!

cay0000kk !!

Jun 4, 2009

Fridayyyyy where are yuuuuuuuuuu ??

Hari ni baru hari Khamis, huh nape Jumaat lambat sgt sampai?.. Nape aku rase minggu ni lembap sgt eik? kalau tak, mesti pejam-pejam celik da masuk ari Jumaat..horayyyy !! Tapi nape minggu nih aku tak rase macam tu? aku rase sgt lama ketibaan hari Jumaat tu..huh, nape nih??

Masa zaman sekolah-sekolah dulu, aku mmg akui hari Jumaat mmg lama gile nk tunggu.. Ala, aku tau korang pon rase benda yg sama.. Sebok bediri tegak mase perhimpunan ari Isnin, guru besar tgh potpet potpet kat depan, aku mesti mengelamun 'boringnya, kn best kalu ari ni ari Jumaat, mesti Mak dtg amik, xyah naik bas' hehehe.. mmg teruk aku ni sejak kecik.. Tp dlm byk2 hari dlm 7 hari tu, aku mmg suka Jumaat, sbb Jumaat ari last sekolah..

Tp bila dah masuk U, waktu da mcm 'dipendekkan'.. Aku rase cepat je waktu belalu.. Jumaat tu da mcm cepat gile betandang.. Biasa ayat aku 'Wey, esok dah Jumaat la, nak naik bas kol bape eik'.. Sebok nk blk umah, mmg ssh nk nmpk muka aku kat kolej mase weekend, aku selalu balik tok hirup udara selain udara di Jengka.. Tapi biasanya every semester aku ngan geng-geng aku mesti wat kelas sepadat mungkin utk ari Isnin - Khamis utk blk awal ke kg halaman.. Huh, mmg kitorg akan dipandang hina oleh budak2 baik sbb wat kelas sepadat mungkin.. *ade aku kesah?*
So time study, hari Jumaat takde la lama sgt utk ditunggu, kejap jerk..

Mase keje skarang pown aku rase Jumaat tu cepat.. takde la lama sgt, tp nape utk minggu nih aku rase Jumaat tuh sgt lamaaaaaaaaa?? Lama gile da aku tunggu, tp tak tiba-tiba gak.. Arghhhhhh, aku mental sudaaa..Sabar Jet..esok je Jumaat, nape ko nih? dah nk mampos ke?? ermmmmm.. Bisa berbisa.. trus tepikir nak wat ape weekend nih? nak blk kg? watpe? parents aku bec0ti lagik ke seberang.. Kesimpulannya, minggu ni mmg minggu yg boring.. Boring kerana tepaksa.. Aku hampa..


Jun 3, 2009

Pagi Ini Penuh Harapan dan Steps..

Mesti ade cahaya pagi

Wah, aku teperanjat ngan diri aku sebenarnya.. Baru pukul 7.40 am aku da ade kat opis?? epekes? biar btol? Aku pon melihat jam aku sekali lagi, owhh ye la, aku mmg dtg awal hari nih.. Syukur Alhamdulillah, da berbulan-bulan aku rase aku xpenah dtg awal, and baru arini la aku berjaya dtg awal semula.. Perubahan? Utk kebaikan..

Pemandangan kat tingkap bilik aku pagi td..sempat lagi snap

Actually, Aku x kua p memana pown semalam after balik keja..Aku kan dlm proses menyendiri..So aku balik keja just lepak kat umah and kemas-kemas ape yg patut.. Memang perit la kan mcm xde life sgt, tp aku enjoy jerk mana la tau proses ni akan menjadikan aku seorang jojet yg tegar? wah wah wahhhhh..

Semalam kat umah, aku sapu 1 rumah tuh.. Wah, mmg umah aku kuat sgt berabuk, benci gile !!.. Tapi takpe la umah tu da memang seswai tok aku, sbb umah tu bising gile *depan & blakang umah trafik lite*, x sunyi, ade cafe & saloon kat bawah jerk.. So aku rase ok la dr aku d0k tempat lain, sewa pon ok, xde la mahal berantu..

Untuk pengetahuan korang, aku ialah masuk 10,000 steps *Steps to Health & Fitness* anjuran company aku.. Dlm mase 3 bulan nih, setiap ari kitorg kena dapat 10,000 steps every day.. So 1/6/09 arituh ari pertama.. Ari pertama aku hanya dpt 2,455 steps sahaja, lembikk *aku tau korang kutuk* tapi for semalam aku dpttttt, cuba teka??? 10,252 steps..wah wah wahhhhhhhh.. teperanjat? aku pon xtau ape yg aku lakukn, tp aku x main cekelat tau.. aku mmg bejalan.. Arinih x tau la dpt berapa.. arap-arap okee dr semalam.. Cayookkkk..

Eh mesti korang tertanya-tanya, tak kan aku kire step aku setiap kali aku bejalan? *nak mampos* taklah.. Kitorg disediakan satu alat mcm tepon yg kecik n lekat kn dipinggang (getah spender atau getah seluar/kain).. Alat tu yg akan kirakan step..Digital Basis..Maklum..

ini la digitalnya alat nih..hikhik


Todometer *kalu xsilap aku namanya* Nampak x nama aku??


Arghh.. Aku harap ari ini indah.. Indah ke? Yup..