May 29, 2009

BBQ Yang Sempoi Tapi Enj0y

Baru-baru ni aku j0in budak2 kampung die wat BBQ kat tepi pantai..sonok gak la, tp 0leh kerana yg arranged benda ni se0rg lelaki s0 xde la gempaq sgt but still best and enj0y..dengan angin sepu-sepu bahasa..

Pas teman dia kat kedai gunting, kami trus p tolong bakar2 ayam..kat bawah ni ade gambar-gambar kami yg kebuluran..aku rase gambar aku xde sbb aku jerk yg jakun amik gambar dgn pencahayaan yg sgt tipis..hehehe,ye la diorg aku rase bukan blogger s0 diorg xyah nk amik2 gambar isik kat bl0g, lain la mcm aku nih, guna tepon cap ayam jerk po0n jadi la..hehhehe..

Maap la gambar kurang menyerlah sbb aku curik2 je tangkap gambar, aku tukang kipas makanan sebenarnya arituh..


meja yg menempatkan makanan dan minuman kami arituh


ayam yg diperap 0leh kakak dia dan akan betukar jd makanan kami


ayam oh ayam, masak la cptttt!!


bdk kurus mcm isma haryati


dia curikkk


sempat tersenyum bila tgk aku snap


sosej tu aku ngan die yg bakar =)


minyak penambah perisa bersama serai


tempat pembakaran

'Kegembiraan Hari Itu Milik KAMI'

Hari Sopan ke wedding kawan dia Ahad lepas..

Kami pegi 2 buah kereta,tapi malang menimpa bila keta satu lagik xleh idop bila mahu pulang perot kenyang..aiyooooo mcm mane??..so si DIA pon jd mekanik terjun..buat2 tahu, tp after dah xtau nk buat tahu, terpaksa gak contact yg mmg tahu!!ada la dlm 2 jam dok bawah pokok rendang, seb baik la keta boleh start bila beli sesuatu dgn berbekalkn RM90 hinggit!

Tp hari itu hari kami, kami hepi bersama..DOAkn..





Pegang Kuat-Kuat Yang, Abg Bawak Laju Nih..

ayang dan anje


ape pandang-pandang??


jgn lah geletek abg !!


ayang syggggggggg abg..

May 27, 2009

X Kenal Boipren Sendiri ??

Huh.. Wakenabeb !!

Aku punya 'LaoKong Wannabe' prank aku sekejap tadikkkk !! oh malu semalu-malunya..

Ceritanya begini,

Aku tepon die tok bertanyakn hal yg agak mustahak s0 aku menelipon..

Aku : Halu

Dia : Aloo aaa..

Aku : Cmne dah settle??

Dia : Lu mau ckp dgn sapa??

Aku : eh, aku silap no ke?? pasal ape plak apek ni yg angkat?? trus aku letak..

Call balik skali lagik..

Aku : Halu

Dia : Ayaa..knapa lu telipon?? ada apa?

Aku : Berapa pelik, aku dail no boipren aku,nape apek ni plak yg angkat?

Aku xpuas ati aku call guna handphone plak, sbb tadi da 2 kali guna tepon opis.. Masih apek itu juga yg angkat..apsal maxis nih..ape dah jadikkkkkkkkkk??adakah aku mamun? Aku relax2 dulu, wat2 keje..dlm sejam pastuh aku tepon smula..

Aku : Halu

Dia : Aloo aaaa..

Aku : Eh u lagik ke yg angkat ?? da kerut2 kening even apek tu xnmpk reaksi aku..

Dia : Gelak sakan sebab xtahan dahhhh !! lu xda kenal aku punya suara ha?? itu manyak celaka ini girlpren, xda kenal itu boipren punya suara sambil gelak guling-guling..

Owh tidak, aku malu..terus cover dgn gelak guling-guling gak..dia masih ejek aku even aku da ckp xyah la ejek daaaaaaa, sgt sakit pangkres aku gelak,dah la opismate aku tgk aku pelik! cis btol!!xpe nnt aku balas semula..sila tunggu hari pembalasan okee..luv u

Potong Jgn Sebarang Potong Tau...............

Meh sini aku nk sampaikn ilmu sket kat korang, aku rase ramai yg xtau pasal potong-memotong sang KUKU nih..sabda RASULULLAH :-

Hari Sabtu :
Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit *ade org nk penyakit?*

Hari Ahad :
Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan *mtk simpang*

Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat *Alhamdulillah*

Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit *sihatkanlah kami*

Hari Rabu :
Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan *jauhkanlah..*

Hari Khamis :
Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit *amin*

Hari Jumaat :
Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala *Doakan Kebaikan*

Ok itu sahaja, So pasnih silalah pilih hari yg betul, ikut amalan rasul..wallahualam..

May 23, 2009

Wakakakakaka !!!

Indah Kan Ketiak Ku ??


Sape Yang Nak Share Rokok Ngan Budak Nih??

May 22, 2009

Tazkirah Jummat

6 perkara Allah sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan 124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:

'Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.'

Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. 'Tidak'

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kamu telah menyembah aku dengan ibadah yangbersungguh-sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu
dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.'

Kemudian Jibrail as berkata: 'Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?'

Lalu Allah berfirman yang bermaksud. 'Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal...'

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

* Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalamAl-Quran.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
* Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
* Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

Semoga kita mendapat berkat daripada ilmu ini. Wallahualam..

Hari Utk East Coast Mall & Giant..Ape yg Penting Keja Sama !!

Kemarin hari yg busy sesgt.. bukan busy wat keje, tp busy bejalan hehehe.. Malas nk cite, aku becerita menggunakan teknik gambar jer la eiiikk.. Kalu aku becerita panjang-panjang pon korang bukan baca.. So sila rujuk gambar.. =)

JEJAKA-JEJAKA YG AMAT PERASAN


MODEL WANNABE


KESIMPULAN SENYUMAN BELIAU??


OHH ! KUDIDAMPINGI 2 JEJAKESS


CERMIN KEDAI NIKE JE KAMI POSING !!


ASKAR-ASKAR KU BERSAMA 'PAPA' ANGKAT


INI JE SEBAB KAMI TERPAKSA KE GIANT !! PASAL SABUN BASUH !!


MODEL BERSAMA SABUN YG DIIMPIKAN


SEPUPU BESAR ! SEPUPU KECIK !


LAYANKAN AJEEE


ESKREM MENGGANTIKAN TOYS YG MAHAL


CUBAAN MEMINTA ESKREM


ESKREM DISUAP OLEH PAPA ANGKAT


PAPA ANGKAT CUBA MERAMPAS KEMBALI ESKREM MOMO YG X BEST


KAMI MMG BEGINI SENTIASA !!


BEREHAT SEBENTAR


TUNJUK PERASAAN KERNA TAK DAPAT TOYS DIHAJATI


KAMI MASIH SEPERTI DULU =)

May 21, 2009

Adoi !! Aku Rindu Korang, Geng Gagak & Jengka !!


Aku akan carik CD yg kite buat kat Jengka dulu.. CD kite begambo sakan and di buat video menggunakn PC yus dan lagu tema kite ialah BEAUTIFUL GIRL.. so damn miss u all bila baca entry DURA.. mmg emotional la aku nih.. cehh ~~

Yang aku igt dulu-dulu kalu sorang beri usul xmo pi kelas s0 mmg keempat-empat xkan p kelas !! pastu bila lecturer dah s0und kite ni berpakat, kite kurangkn kepada 2 0rg skali p0nteng !! s0 p0nteng bergilir-gilir !! dibahagikn kepada 2 kumpulan !! hikhik

Kalu mandi, sume akan mandi sekali.. maksudnya pada waktu yg sama in one row.. bersebelahan plak tuh !! pastu nyanyi ala-ala primad0na.. yus, nk colgate sket, colgate aku dah abes !! wakakakaka..

Balik kelas p0wn kena berjalan dlm satu barisan.. bayangknlah kalu 4 0rg 1 barisan, memang xmuat la 0rg lain nk lalu.. hikhik Pastu mengumpat 0rg dating kat Awis Qarni and Medex or Medic (klinik tu la) tekepit la teraba la, mase tu kite bukan ade bf kat jengka.. smp last sem pown aku ngan yus xde bf kat jengka, Dura & Iz je sempat betenet kat depan library !! hahahah

Kite miskin kn kawan2 mase tuh.. PC rosak, xde lap top s0 pinjam yg Engku (scandal dura) and Hafiz (scandal sape eik?) wat slide t0k IT.. pastu lupa delete dlm PC, abes assignment jd tont0nan lelaki.. Cis sungguh ketika itu !!

Masuk drama kelas mandarin okee.. aku si sida-sida, iz si apek jual kas0t.. mmg aku muka xmalu mase tuh.. penonton ialah dura & yus.. hebat dapat tempat ke-2 !!

Arghhhhhh !! telalu byk benda nk di luahkn dan diigtkn ketika ini !! ati tengah syahdu bace entry dura !! so sabar geng gagak, aku akan wat entry letak gambo kite sume kat jengka.. sob sob sob..

May 20, 2009

Makanan Ke? Letak Racun Tikus?

Mulakn hari ini ngan senyuman..(tersenyum simpull) senyum kawan-kawan, senyum lagikk.. syukur masih b0leh tersenyum..

Semalam ade org masakan utk aku..(ohh bahagia) suka sgt !! kembang ati kuu !! bukan sebarangan 0rg yg rajin masak t0k aku kecuali la mak aku !! tp gerangan ini sudi memasak khas utk kuu, macehhhhhhhh macehh !!


dan semestinya masakan itu dr org istimewa =).. hikhikhik (ketawa gedik) *ade aku kesah*

Adakah gue istimewa utk dia ?? (wahh dreaming) InsyaAllah.. simple jerk ape yg dia masak tapiiiiiiiii sgt terujaa !! yeayyyyyyy !!

Ayam Black Pepper ngan Teloq Dadar best gile !! (lebey sudaaa)

telur dadar tesedap di dunia

ayam black pepper lazat kurun ke sepul0h

Even masakan tu bukan 1st class.. bukan juga dr chef ternama.. tp masakan tu sgt sedap utk aku dan aku menghargainya..thanks

Aku pulak, bila nk blajar masak?? xreti-reti nk blajar? huh, bepeluh dahi bila fikir ape aku nk masak kat laki aku bila kawen nnt.. dah la kena masak ari2.. xkn nak mkn tapau jerk kn? skarang pown dah muak mkn makanan luar.. da kawen nnt pepandai la reka resepi.. megi goreng basah ke? megi masak kicap ke? atau megi kari besantan??

Xpe la, sekurang-kurangnya aku da pandai masak mihun goreng !! memang la x sesedap mak aku masak tp ade la rase mihun xde la masak mihun rase megi plak !! hikhik..

Skarang aku berangan nk masak gulai plak.. gulai daging.. tp xbest la kalu makan sengsorang.. sape nk jadi tetamu aku?? rase masakan aku?? cpttt !! FOC jerk tau.. tp kalu masuk ward sbb keracunan makanan mak x salah okee nyah-nyah sekalian.. end

p/s : kepada yg empunya diri, thanks kerna sudi memasak.. sy syg awk yee, sila syg sy bykkkkkkkkkkkkkkkkkk and sedappppppp mcm masakan awk.. hikhik luv yu..

May 19, 2009

KE-SEXY-AN & KE-GANAS-AN !!!

PERINGATAN!! PERINGATAN !!

Ini gambo sexy giler !!

Kalau belum cukup umor.. JANGAN TENGOK !! AWAS !!

MINTA KEBENARAN IBU-BAPA !!


I


I


I


I


I


V






MMG KEJAM !!!!!!!

DI MANAKAH KEADILAN ???


ZALIM SUNGGUH !!!!


I


I


I


I


I


V




hehehe..saja je, utk hiburkan hati kamu2 semua yg tgh masam ngadap PC tuh!! enjoy !!

May 18, 2009

Happy Birthday to My Lovely Cousin

Hepi Besday to u..
Hepi Besday to u..
Hepi Besday to Uya..
Hepi Besday to u..

Actually besday dak nih bersamaan ngan ari guru ritu..Kite x penah lupa okee but the problem is kite punya tepon kena barred !! x dpt nk wish pukul 12 seperti lazimnya kite buat kat awak..bukan lupa tp technical problem..

SO..semoga murah rezeki, dpt keje best2, dpt boipren yg dihajati, dpt mkn byk2 tp xgemok and dapat selamat dunia & akhirat..amin

syg awk sgt.......................awk tau kn? hehehe

kat bawah ni gambar2 aku ngan dia mase kawen cousin kitorg sorang lagik..

EnJ0y