Mar 30, 2009

mr. rite vs mr. wr0ng II


l0ve


tiba2 ms. confuse rase mcm pening sgt kpala nih..ms. c0nfuse xnk ilang mr. wr0ng sbb die baik..dlm mase yg same ms. c0nfuse beterus terang ngan mr. rite tentang luahan perasaan mr. wr0ng..ade keluhan kecil terdengar..amat berat keluhan tu even hanya tipis je tedengar ke telinga ms. confuse..mr. rite xsangka smp cmnih skali mr. wr0ng menyimpan perasaan, slama ni p0wn ms. c0nfuse xpnah menipu, jujur dlm perhubungan la k0n0n, tp that is true..xde ape yg dis0rokkn..

mr. rite kasi 1 ayat kat ms. c0nfuse..'xyah la kawan ngan dia lagi,maybe smp sini je yg bleh gua trima, gua xnk ilang lu'..erm..ms. c0nfuse just mampu diam n temenung panjang..bt0l juga sape yg b0leh tahan awek sendiri dilamar 0rg?nk plak awek terlalu jujur mcm ms. c0nfuse..sume nk cite, xde la nk pendam2 nih..pls la..ms. c0nfuse rase die xleh putuskn trus relati0n ngan mr. wr0ng tp dia bleh sl0w2 menjauhkn diri..even dlm ati die still berbunga2 bila 1st time dilamar..huh,cair jap..hahahaha..benda ni bukan lawak, benda ni realiti okee even ms. c0nfuse xpnah tefikir akn face situation rumit cmnih - p0ning kpal0..if bleh tgk future, ms. c0nfuse mesti pilih yg terbaik..tp jauh dlm sanubari,mr. rite masih no. 1..InsyaAllah..mtk2 ade jalan..

mr. wr0ng mendesak, even ms. c0nfuse da cite yg die bl0m sedia t0k kasi jawapan..bukan senang nk 'berkahwin' ni..penat la cmnih..xmenyabar la plak!!cis cis cis..sabar, kalau ade j0d0h xkemana, bt0l x kwn2??jeles n jeles, naik rimas ms. c0nfuse..s0 ati ms. c0nfuse da sedikit panas..arghhhh..apekejadahnya..

dlm mase yg sama relati0n ms. c0nfuse ngan mr. rite xbrape nk baik..ade je yg xpuas ati..tesinggung, terasa, terungkit dan mcm2 ter la yg terjadi sejak terdengan luahan perasaan mr. wr0ng..mr. wr0ng slalu la nk kasi ayat2 yg merendah diri..perghhh..mengguris plak tu ayat2 die..alik2 ms. c0nfuse gak yg jd mangsa..mangsa kekejaman lelaki..tak pernah ke sang lelaki tau betapa fragile nya hati se0rg gadis??huh..frust..

skarang life must g0 0n..arap2 mr. rite akan lebih gigih..mr. wr0ng xmendesak and ms. c0nfuse tau ape yg perlu dan ape yg xperlu dilakukan..kalau xtau sgt aku nasihatkn ms. c0nfuse pilih jerk lelaki lain..kwangkwangkwang..ape pendapat k0rang?sila advise, nnt aku smpkn ke ms. c0nfuse..aku tau k0rang mesti ade idea nk tambah..jgn memalu, aku tau k0rang xmalu..wakakaka..sila2..

nnt aku akn update..mtk2 la ending die best..d0akn ye kwn2..

Mar 27, 2009

mr. rite vs mr. wr0ng

huhhhh..da pukul 5.05 minit petang..
penat aku menunggu utk balik..0pis h0ur aku dr 8.00-5.30..lebih setengah jam dr c0mpany lain..b*ngang eik??
j0m kite st0ry m0ry jap nk??
erm..
cmne aku nk cite eik??
okee..ape perasaan k0rang bila dilamar?
a)happy
b)teperanjat
c)tekedu
d)terharu
e)dan lain2..
ape k0rang rase?ada x perasaan seperti diatas?
mesti diawang-awangankn?
mesti xlena tido or menitiskn air mata..hikhikhik..
tappppiiiiii..apa yg aku nk tulis ni lain sket la..
maybe xkan ade perasaan seperti diatas tu..jgn arap!!
cam gini..
apa perasaan k0rang if yg melamar bukan mr. rite k0rang slama nih?
bukan dia
bukan insan p0jaan ati
bukan dia yg diimpikn slama ini..
bukan boipren k0rang la, senang cite..huh!!bedebar la plak..
so..mesti la jiwa kacaukn?ye la bukan mr. rite yg dipuja..
mesti la frust/kecundang,bt0l x?jiwa bekecai parah..mcm dilenyek stim roll (btol ke?)
actually perasaan gembira tu ada but xlama..just beberapa minit je and after that
kita akan tersedar, ohh tidakk!!why him plak yg melamar,apsal bukan si dia???argghh
yg lagi pedih, si pelamar (mr. wr0ng) sgt2 menunjukkn dia 'mahu' kita..
just tunggu kita kasi green lite jer then mari berkahwin!!
wahhhhhhhhhhh terkasima si dilamar (ms.confuse)..
nk plak mr. rite suam2 kuku je kalu becakap pasal perkahwinan ni..
ckp kejap2 je,mcm t0pik ni sgt mual..hell0?mual ke?
kadang2 ms. confuse ter amat la confuse nape dia pilih mr. rite dan bukan mr. wr0ng..

kesimpulannya ialah, dilamar for the 1st time ialah sgt menggilakn mr. confuse but the problem is si pelamar bukan mr. rite..mak x suka nyahh..end
saja je aku wat entry pasal ni..k0rang ade pengalaman?
cite la..manala tau sama ngan ms. confuse..bleh share..sharing is caring..
daaaaaaaaaa..happy weekend frens..luv yaa

si manis berkurung



tadaaaaaaaaaaaa..ini la 0pismate aku yg chantekk itu!!~
1st time die pakai baju kurung ari ni, sgt ch0meyy!!cute n sgt ayu..
k0rang nk tau details die x?
ahh, kalu k0rg xnk tau p0n aku tulis gak sbb ni bl0g aku,suka ati aku la!!
wakakakaka..
nama dak ni suhaida but kit0rg pggl die shada..
dia engineer muda kat sini..pempuan plak tu..bag0ss x??hehe
sebaya ngan aku n x-student utp..
die ni mmg xpenah sekali p0wn pakai baju kurung..
pnah gak la aku n kwn2 0pis pujuk die pakai tp mcm2 alasan die kasik..
nmpk die pendek la, kurus sgt la..blablabla..
tp f0r today..shada pakai baju kurung!!!c0lor ijau lagi..w0wwwwww..so so teperanjat beb..my comment is, shada k0 xyah malu pakai baju kurung sbb k0 mmg seswai n jelita..
mak suka nyah..tp jgn la pakai ari2 kang 0rg igt k0 keje g0men plak!!syabas..

teringat plak aku mase kat itm dulu, geng gagak la ape lagi..
mase tu kna wat gr0uping presentati0n..kelas puan mazlina..
kelas puan ni pelik sket..FYI, geng gagak mmg xde s0rang umat p0wn yg pakai tudung..
eh eh tak tak..bambin0 dulu masa blajar pakai tudung..on 0ff on 0ff la..
puan ni dah warning sume free hair student ofc0z la pempuan kna pakai tudung masuk kelas dia..aiy0yoo..1 hal plak kna carik tudung..leceh x leceh la kan?
seb baik geng gagak mmg d0k sebilik..aku,iz,yus&bambin0..
s0 ke tiga2 0rg geng gagak akan mencip0t lari ke blik n pinjam tudung bambin0..
hikhikhik..k0rang igt bilik kit0rg tingkat bape?cuba teka?try tesy tgk??
tingkat 3 tau!!!sbb ape dpt tingkat 3???sbb x buat aktiviti kolej..pemalas sume!!
semp0t2 la belari naik tangga..tp kit0rg mmg cute pakai tudung..terutama skali si iz..muka bulat die akn menjadi bulatan pahang..hahahahha..
eh telupa nk cite pasal tajuk asal dah..
masa wat presentati0n tu kit0rg pakai baju kurung!!!
=)
baju kurung c0lor 0ren..tudung skali tau..
sgt c000meyy..bestnya kenangan tu..xdpt dibeli..sbl0m masuk kelas kat k0lej kitorg p0sing sakan dulu,biasa la geng gagak mmg mesra kamera.. =)
masa tu geng kit0rg ialah aku,yus,iz,syai n sirap..
masing2 ik0t tema..kebetulan sume ahli gr0up ade baju 0ren..s0 melaram abis..
siap ade camera girl..hikhik iaitu??sape lagi mangsa keadaan kalau x si bambin0.. =)
bambin0 xmasuk gr0up kit0rg sbb die ahli kumpulan abg pa, b0ipren dia la..hehehe
sambil kasi presentati0n kit0rg p0sing..hahahaha lawak gile..
tiba gilirian aku becakap muka pucat lesi..cakap mcm r0bot..hahahaha
ade gambar tp ntah kemana CD tu..kalu k0rang nk tgk gambar tu sila la request..
kalu request memberangsangkn aku akan cari CD gambar tu n akan ku siarkn utk tatapan umum..sume tu kenangan abadi yg xdapat dibeli..waduh2 sgt tersentuh perasaan ini..
yus si pelat!!!
aku rindu k0rang..rindu itm jengka..rindu mak min..rindu nasi lemak cafe..
bau bauan cafe..nnt if ade masa, rezeki lebih kite melawat jengka nk??
ok x?kite wat tribute t0 jengka..jengka in mem0ries..

Mar 26, 2009

0rg kaya baru!!

weyy aku nk jd 0rg kaya sbb da register!!
sume iz buat..
hahaha..trimas dear, u're so truly kipas berani mati 4 technol0gy..
apekah aku merepek, tp k0 mmg suka wat benda2 cm gini..
dr aku part 1 smp skang dlm geng gagak k0 mmg bleh di arap..
kalu kit0rg xtau k0 la terpaksa expl0re sdn bhd n baru kasitau kit0rg..
weyy da siap blo00m??
xsabar nk beli umah hasil titik pel0h nie..
nnt k0rg rajin la ye masuk bl0g aku, aku akn berusaha sedaya upaya..
hehehe..

sekupu-kupu



ini gambar aku ngan sepupu-sepupu aku..
hehehe..
saje je wat entry ni..nk promote kit0rg yg masih single & available ni la..
pic ni diambil mase wedding sepupu kit0rg..itu maksudnya, ahli kumpulan single da bekurangan!!dulu ade 5 0rg yg terdiri drpd aku, dek na, uya, lili & mira..
dek na da kena taram s0 tggl kit0rg berempat!! huh, dlm reramai tu aku la yg paling tua..yg lain umur dlm 20-23 thn jerk..cis bt0l..x aci, tp xpe la aku la kak andak yg paling best abad ke 20 nih.. =) adakah bt0l?tu k0rang kna tanya yg arif la..

dlm reramai tu aku paling rapat ngan uya..uya yg pakai selendang tu..
kit0rg ni mcm belangkas n suka gelak..
ehehehehe!!
aku gelak k0rang tau la kn cmne kn kn??
ala2 p0nti gitu!!
tp kalu k0rg dgr gabungan aku ngan uya nih..bikin naik bulu ketiak uolls..
itu bl0m masuk mak kit0rg lagi..huh mgg family kitorg gelak cmtuh..xtau la ape sbb tp dr t0k smp cicit dia mmg gelak mengilai..tekanan

aku p0wn xtau nape aku seb0k nk becerita pasal ni, yg pasti aku b0san sbb xkuar lunch..lagi 1 reason yg kukuh..aku rindu cousin aku..ermm, da lama x pillow talk..
kak, miss u so so much..daaaaaaaaaa

p/s : nnt kita cita pasal al0ng plak..jgn jeles2..

girlpren vs boipren

Awek cun + balak hensem
Ini couple rileks sahaja. Tiada menunjukkan public affection yang berlebihan. Olang lain pun sinang melihat meleka.

Awek cun + balak tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem. Silapelhatikan balak itu, ada satu macam muka bangga sebab dia punya amoi cun. Kadang-kadang itu balak mesti pakai spec hitam mau kasik nampak sikit hensem. Boleh diperhatikan juga, itu balak suka buat lawak talak kelaka mau kasik tambat hati aweknya itu (tapi itu awek jalang ketawa, cuma senyum manis sahaja). Selalunya juga, balak itu mempunyai dompet yang tebal.


Awek tak cun + balak hensem
Lu boleh nampak itu awek mesti pegang kaw-kaw tangan balak dia yang hensem tamau kasik lepas. Wa pun tatau apa hat. Public affection yang terlampau2 juga akan dilakukan oleh itu awek tersebut terhadap balaknya. Boleh diperhatikan jua kadang2 itu balak hensem pun ada sikit segan sama itu awek punya tingkatlaku. Lepas itu aa, kalau ada amoi cun lalu tepi, ini awek tak cun mesti kasik jelingan maut terlhadap itu amoi cun. Selupa mau makan olang... Inseculity ploblem..

Awek tak cun + balak tak hensem
Ini couple talak sapa pedulik punya..no komen..

Group of girls + 1 guy
Selalunya berlaku di kedai makan.. Seolang lelaki di kelilingi kawan-kawan pelempuan nya. Sungguh selonok kalau dapat mendengar perbualan meleka. Lu akan pelasan, sambil meleka makan, itu lelaki mesti cakap paling banyak sambil buat lawak talak kelaka (tapi kawan2 pelempuannya mesti ketawa jugak)

Awek cun berpakaian seksi
Akan lamai olang melihat awek ini. Tetapi awek ini talak kisah sebab besar kemungkinan dia sulah biasa mendapat pandangan seperti itu. Awek seksi ini suka menunjukkan buah-buahan di dada nya, atau pusat nya di khalayak lamai kelana dia tau badan nya ada powah.. Seperti juga lu ada keleta cantik ka lumah besar ka jam balu ka mesti kasik olang tengok, so boleh pelasaan ada happy. ini awek pun sebegitu jua.

Awek tak cun berpakaian seksi
Hoiyoooo ini manyak keji punya polumpuan. Lu balang talak cantik kasik tutup mahh, jangan bikin olang lain saakit mataa. Ini spesis juga suka menipu dili sendili dengan mengatakan "I wear sexy and I feel good" ataupun "I have the right to wear anything I want"... Sememangnya meleka melasakan bahawa berpakaian seksi boleh menjadikan meleka jadi lagi lawa.. Wa tidak lasa begitu. Huduh akan tetap huduh. Tetapi jikalau huduh & sexy?? Tepuklah lu punya dada tanya selera ada lalu ka Tatau apa mau cakap lagi woo..



GAMBAR AKU NGAN DIA..SI BAJU IJAU.. =)

Mar 24, 2009

nape aku xfikir idea ni mase aku sk0lah dulu??

aku trima e-mail ni dr s0rang kwn..
bile aku dah baca aku tefikir, bdk2 zaman skarang ni mmg bijak..
tgk la idea kat bawah ni, aku mase kecik xtefikir lgsg nk guna em0si tok tackle ati mak bapak aku..cis cis cis, kalau la aku cerdik mcm bdk ni..hehehe
mesti da tunggang langgang id0p aku..
mesti mak bapak aku fenin la fenin la..
jgn la anak aku nnt tulis surat cmnih, mesti aku fikir byk kali nk marah or
nk diamkn saja bila result sume merah..



dulu aku penah kantoi tipu tandatangan mak aku..
trus mak aku tau n aku kena mrh smp 2 mggu..mase tu aku sk0lah rendah,
takut gile nk tunjuk rep0rt card kat mak aku..



kwn aku la kasi idea tiru tanda tangan mak aku..die ckp die xkant0i.. tp 0leh sbb aku ni bukan muka menipu, aku terkant0i dgn senangnya..hehehe..
m0ral of the st0ry..
sayangi la iba bapa selagi mereka ade..mereka tiada peganti..
menipu dengan selamat..


selamat membaca, crita die mmg best..


A father passing by his son's bedroom was astonished to see that his bed was nicely made and everything was picked up. Then he saw an envelope, propped up prominently on the pillow that was addressed to 'Dad.'

With the worst premonition he opened the envelope with trembling hands and read the letter.

Dear Dad,

It is with great regret and sorrow that I'm writing you. I had to elope with my new girlfriend because I wanted to avoid a scene with Mom and you.

I have been finding real passion with Stacy and she is so nice.

But I knew you would not approve of her because of all her piercing, tattoos tight motorcycle clothes and the fact that she is much older than I am. But it' s not only the passion...Dad, she's pregnant.

Stacy said that we will be very happy. She owns a trailer in the woods and has a stack of firewood for the whole winter. We share a dream of having many more children.

Stacy has opened my eyes to the fact that marijuana doesn't really hurt anyone. We'll be growing it for ourselves and trading it with the other people that live nearby for cocaine and ecstasy.

In the meantime we will pray that science finds a cure for AIDS so Stacy can get better. She deserves it.

Don't worry Dad. I'm 15 and I know how to take care of myself. Someday I'm sure that we will be back to visit so that you can get to know your grandchildren.

Love, Your Son John


P/S : Dad, none of the above is true.. I'm over at Tommy's house.

I just wanted to remind you there are worse things in life than the Report Card in my desk drawer.

I love you.

Call me when it's safe to come home..

cantik x punggung ku??



ini la m0del terbaru c0mpany jeans terkemuka abad ini..
jeans ini sgt seswai dipakai semasa bersiar2 di dlm zo0 sambil melihat pengunjung yg dtg betandang semasa cuti sekolah atau dlm proses nk ng0rat betina ayu..
jeans ini sggh lembut dan mempunyai aneka color..
sila la survey kalu2 anda meminati jeans ini atau m0del jeans ini..
kedua2nya dijual berasingan..harap maklum..

p/s : hubungi agent kami secepat mungkin kerana jualan amat laris, takut xde size nnt

Mar 20, 2009

pening kepala weyy..

arini aku bgn2 td0 kpala aku sgt2 bedenyut..
mcm ade b0m jangka dlm 0tak aku ni tggu masa nk melet0p je..
aku igt pas mandi sakit kpala tu reda, tp makin menjadi2 plak denyutan dia..
mmg aku xtau ape punca kpala aku sakit..
siap2 nk p keje smbil buat muka!ad0i nape plak ngan kpala aku nih..
aku dihantar 0leh kadamku.. =)
dlm keta aku membebel la kat diri aku sendiri..
nape aku sakit??xsihat2 lg..ish ish ish..
yg aku panas kadam aku bleh mentertawakan aku
'eleh jet tu kalu p keje je sakit kpala la, usus tesumbat la'..
what??
die igt aku tipu la tu..
ini la padahnya kalu slalu menipu, dah 0rg xpecaya..
aku p0n ckp la yg aku mmg sakit..
aku nk blk cpt ari nih..
die bleh ckp smbil buat mimik muka 'tgk la tu xsmp 0pis lg dah nk blk cpt?nk kena buang keje ke main2 cmnih??'
huh?? dah la sakit kpala mcm nk pecah kena marah dgn kadam plak.. cis bt0l..
trus diamkn diri dlm usaha t0k dipujuk..
kebetulan die alih siaran radi0 ke THR dan lagu sedang bekumandang ialah
'kuch kuch hota hai..
hehehe..
die p0n trus menyanyi dgn sp0ntannya!!
cet p00dahh..
trus aku tegelak tgk die menyanyi dgn penuh semangat!!
smp 0pis kpala aku still senyony0ng jerk..
adehhhhhh..ade kadam p0wn xpecaya kat aku da..
cmne plak ngan kadam2 k0rang?
kadam aku mmg xr0mantik lgsg..
cmtu la die..
tp cuba tgk die demam..cuba cuba..
elleh~

Mar 19, 2009

demam kus-kus

14/03/09
bdn aku sengal2..
0hh tidak..aku rase mcm nk demam,serius aku dah lama xdemam..
aku try gagahkn diri t0k betenaga lagi bedaya sainggg!!
kepala aku nyut3..bdn rase melayang2..
aku ttp chill tgk b0la liverpo0l vs MU..menang 4-1!!
yeaaaaaaaaaaaahhhh!!!!caya la!!luv u torres..
p KFC teluk cempedak n balik telan ubat trus separuh mati..

15/03/09
mmg aku demam!
sakit tekak
pening kepala
selesema
bdn panas h0t h0t..helppp!!
mak dtg
s0 dpt la aku manja2 jap suruh mak wat mee g0reng basah..
kena ujan lagi..
ujan dan ujan..

16/03/09
xlarat p keje..
tebaring s0rang2..
sakitnya bdn, dah lama xsakit mcm nih..
menanges
menanges
menanges
p klinik dpt MC..
kat umah aku td0 je..
nasib ade dia, dia byk membantu..
even sama je membantu dlm menyakitkn hati aku..
tp nasib ada dr xde..

17/03/09
aku gagahkn diri p keje..
smp 0pis trus rase nk pitam..iye aku mmg bl0m sembuh..
p klinik dlm c0mpany aku nih..
dokt0r ckp aku mayb kena chicken p0x..
apekejadahnya???
sint0m2nya..ade bintik2/lenguh/panas/gatal2..
ado000i..truk la cmnih..
aku balik n td0 lg setelah mkn ubat yg diberii..
td0ku sgt lena selena lenanya..
=)

18/03/09
aku dinasihatkn supaya MC lg..
k0rang igt best ke c0ti lame2 d0k kt umah??
b0ring tau..
sengal je bdn..
batukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!
selesema!!
bintik2 tu gatal okeyy..
aku p klinik lg..
doktor suruh aku MC smp ari jumaat ni..
tp aku plak yg pujuk d0ktor supaya xyah kasi MC..
aku nk keje..
malam p0own tiba..
aku celebrate bufday kwn aku kat cr0codile r0ck..
even mahal haram jadah tp tetap xselera..just mkn gitu2 je..
jet truknya ko demam..ish3..

19/03/09
aku p keje..
dgn harapan dpt buat keje2 yg tetangguh..
tp lain plak yg jd..
s0rang kakak kat 0pis ni xm0 membantu aku langsung..
utk pengetahuan umum, aku ni sepatutnya MC,tp aku gagah kn juga p keje
sbb kenangkn byk benda perlu aku buat..
tp nape ssh sgt nk tol0ng akuuuuu????depress gilee!!
aku da sengal2 kena aircond yg maha kuat ni..
nk tecirit p0wn ade ntah kak lisa ckp sbb bdn aku terlalu panas sbb tu la asek nk cirit jer..
aku p0wn masih xtau status demam aku ni..virus k0tt..
dugaan..
cmni la aku..kalu demam mmg seminggu xabis..
penat n rase diawangan je..
sem0ga aku tabah..huh..

Mar 13, 2009

Gambar K0rang Kecik2 Dulu



INI GAMBAR ANIS MASE KECIK..
ALA2 PRIMADONA..
AKU XPENAH TGK DIE FREE HAIR SO AKU IMAGINE RAMBUT DIE CAM GINI LA..
SUKA X ANIS, AKU PILIH KO RAMBUT PANJANG?? =)



INI GAMBAR ANIS GAK..DIE WAT PEMBEDAHAN PLASTIK N CUBA SANGGULKN RAMBUT DIE..
BLAKON LEBIHLA ANIS NIH..CIS CIS CIS!!



INI GAMBAR IZ MASE KECIK.. =)
SBB DR KECIK IZ DA WAT REBONDING..
SBB TU MASE BESAR NI RAMBUT DIE XPENAH XLURUS..
DIE DAH AMALKN SEJAK TURUN TEMURUN..HEHEHE



INI IZ GAK, TGK MANDI DLM BATHTUB!!
RAMBUT DIE WAT ALA2 IKAN DUYUNG..
PODDAAAAAAHHH LA IZ..
IGT AKU XKENAL KO EVEN KO LAKUKAN SESUATU KAT RAMBUT KO??HUH..NI JOJET LA..



INI GAMBAR DURA MASE KECIK..
SBB MATA DIE AGAK REDUR N PESEN RAMBUT DIE ALA2 DURA..HIKHIKHIK



DURA BILE WAT MUKA MASAM..
KUNUN TENGAH MENGHAYATI WATAK MASE JD MANGSA VIDEO KLIP ZAID!!
HAHAHAHHAHA!! LAWAK LAWAK!



AKU PON XPASTI INI GAMBAR SIAPA..
MUNGKINKAH AKU?
NNT LA AKU SIASAT..
KATA NK JD PENYIASAT..WAKAKAKA..



INI GAMBAR JIRAN AKU TAU, BUKAN GAMBAR AKU..
CANTIKKN MATA DIE..SEPET JERK..
JIRAN AKU NI ADE KACUKAN CINA SKET..
=)

Mar 11, 2009

s0ul mate

Once upon a time there was a teacher and his student lay down under
the big tree near the big grass area. Then suddenly the student asked
the teacher..

Student : Teacher, I'm confused how we find our soul mate. Can you
please help me?..

Teacher : "Silent for few second, than he answer" Well, it's pretty
hard and easy question..

Student : "THINK HARD" Ha???..

Teacher : Look on that way, there are a lot of grass there, why don't
you walk there but please never walk backward, just walk straight
ahead. On your way, try to find a beautiful grass and pick it up then
give it to me. But just one..

Student : Well, ok then..wait for me.."Walk straight ahead to the
grass field"..

A few minutes later..

Student : I'm back..

Teacher : Em, well I don't see any beautiful grass on your hand..

Student : On my journey, I found few beautiful grass, but I thought
that I would find a better one, so I didn't pick it up. But I didn't
realize that I'm in the end of the field, and I hadn't pick any.
Cause you told me not to go back, so I didn't go back..

Teacher : That's what happened in real life..

What is the message of this story?

* Grass --> is people around you
* Beautiful Grass --> is people that attract you
* Grass Field --> is time

In looking for your soul mate, please don't always compare and hope
that there will be a better one. By doing that, you'll waste your
lifetime, cause remember "Time Never Goes Back".... So try to accept
what he/she is..

Firasat Bahagian Badan

bibir atas kanan banyak rezeki, pandai
bibir atas kiri ramai kawan, baik hati
bibir bawah kanan disegani orang, ramai yg suka
bibir bawah kiri pandai bicara, tak mudah kalah
leher kanan cerdas, jujur, berani menderita
leher kiri cerdas dlm segala hal dan banyak pengetahuan
leher di tengah tercapai cita-cita
biji mata kanan suka serong dan pembohong
biji mata kiri pembohong tetapi baik hati
hujung mata kanan baik hati, sopan santun, cerdas
hujung mata kiri baik budi, murah rezeki
punggung kanan agak mengalami kesulitan
punggung kiri malas dan suka duduk
betis kanan suka berhibur, boros
betis kiri rajin,tidak suka menganggur
lutut kanan bersikap tidak peduli dan tak mahu berusaha
lutt kiri kurang kuat berusaha
kepala sebelah kanan terkabul cita-cita
kepala sebelah kiri sering menemui kesusahan
kepala sebelah belakang jujur, sabar dan tekun
kening kanan cerdas dan cekap
kening kiri cerdas, sopan santun
tengah kening
keras hati, berani segala hal
hujung mulut kanan kecil rezeki, tak mudah kalah
hujung mulut kiri suka berpoya-poya
ketiak kanan dapat menyimpan rahsia
ketiak kiri jujur, banyak yang cinta
pergelangan kaki kanan suka berpergian (keluar rumah)
pergelangan kaki kiri kehendak kuat
batang hidung banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
pada hidung banyak rezeki
dagu bawah kanan jujur dan baik hati
dagu bawah kiri bijak sana dan berbudi luhur
kemaluan kanan atau kiri baik, suka senggama
di kepala kemaluan (lelaki) bakal beristeri 2
tumit kanan jujur dan banyak kawan
tumit kiri baik budi
alis kanan suka menolong, baik hati
alis kiri ramai yang suka
pangkal peha kanan kemahuan kuat
pangkal peha kiri suka kerja apa pun
telapak kaki kanan tak mudah mengeluh
jari kaki kanan suka menolong
jari kaki kiri berbudi, suka berbuat baik
bahu kanan cermat dlm membuat keputusan, banyak tanya
bahu kiri suka kerja keras, banyak tanggungjawab
buah dada kanan baik hati, pendiam,simpan rahsia
buah dada kiri ramai kawan, setia pada pasangan
lengan kanan setia dan taat pada atasan
lengan kiri menepati janji dan rajin
pipi kanan ramai teman
tengah-tengah pipi kanan ramai yg suka
tengah-tengah pipi kiri ramai teman
ubun-ubun kurang jujur
pusat cerdas, tangkas, tekun
pusat bahagian kanan sejahtera dalam hidup
pusat bahagian kiri beroleh kemliaan
pinggang kanan sayang pada pasangan hidup
pinggang kiri disayang pasangan hidup
dada kanan dapat mengatasi masalah
dada kiri berani, jujur dan sabar
telapak kaki kanan tidak mudah mengeluh
telapak kaki kiri baik budi pekertinya
siku tangan kanan kuat ingin memiliki kekayaan
siku tangan kiri baik hati, suka menolong
jari tangan kanan serba beroleh keuntungan
jari tangan kiri serba baik bekerja
jari telapak tangan kanan banyak rezeki tapi boros
jari telapak tangan kiri banyak rezeki dan cermat
perut bawah kanan banyak rezeki, suka memberi maaf
perut bawah kiri baik hati, tenang hidupnya
sudut mata kanan dalam disayang suami atau isteri
sudut mata kiri dalam tidak mudah dilupakan pasangan
sudut mata kanan luar baik budi, ramai yg cinta
pelipis kiri murah rezeki, dpt jadi kaya
pelipis kanan serba berhasil dalam usaha
kelopak mata kanan atas baik hati, ramah, berjaya
kelopak mata kiri atas baik budi, ramai yg suka
kelopak mata kanan bawah agak malas
kelopak mata kiri bawah agak bodoh, kurang bijaksana

Mar 4, 2009

j0jet Yg Terencat



rambut aku hari sabtu 28 februaury 2009



rambut aku hari ahad 1 march 2009

aku buat rambut sabtu smp kol 9.30 mlm..
ahad aku tukar..color kn itam..

so korang jgn ckp aku gile..
ckp je la bangang sket dak nih..

A Wise Saying

For Better Success and achievement in this year read through and see which applies to you.

Health:

1. Drink plenty of water
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy.
5. Make time to practice meditation on God's word & seek His face daily in Prayer.
6. Play more games.
7. Read more books than you did in 2008.
8. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
9. Sleep for 07 hours.
10. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.

Personality:
11. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
12. Don't have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
13. Don't over do. Keep your limits.
14. Don't take yourself so seriously. No one else does.
15. Don't waste your precious energy on gossip.
16. Dream more while you are awake.
17. Envy is a waste of time. You already have all you need.
18. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
20. Make peace with your past so it won't spoil the present.
21. No one is in charge of your happiness except you.
22. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
23. Smile and laugh more.
24. You don't have to win every argument. Agree to disagree.

Society:
25. Call your family often.
26. Each day give something good to others.
27. Forgive everyone for everything.
28. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 06.
29. Try to make at least three people smile each day.
30. What other people think of you is none of your business.
31. Your job won't take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in Touch.

Life:
32. Do the right thing!
33. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful.
34. GOD heals everything.
35. However good or bad a situation is, it will change.
36. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
37. The best is yet to come.
38. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.
39. Your inner most is always happy. So, be happy.