Feb 26, 2009

liverp0ol menang 1-0

smlm blk dr 0pis, dia amek aku..
s0 aku ik0t die mkn la..
die mkn mihun sup aku taram rojak ayam mi..sedap =)
kit0rg p0n b0rak..
tgk gambar 0rg accident..badan ok,tp kpala da xde..
p jln2 cuci mata..just nice..
pastu p tgk org jual2 kat dpn stadium..
xbeli ape2 pon, penat mak tau teman si buyak tu!!
mlm die ant0 aku blk, die p main futsal..
die promise kat aku nnt die gerak aku tgk b0la..
k0l 4 am.. liverp0ol vs real mandrid..
aku pon cenyum and 'ok'.. =)
k0l 3.45 am die k0l..
'mangun la teman die tgk b0la'
sambil tgk b0la aku 0rder r0ti telor smbil menjerit2..
lebih dr dia lg aku jerit! hikhik
pada minit ke 82, YOSSI BENAYOUN menjaringkn g0l tok liverp0ol..
aku ngan dia terus menjerit!!
yeaaaaayyyyyyy!!!
five!!
1-0
xsia2 aku teman die pagi td..
kami balik dgn senyuman berpanjangan..
bebunga2 hati..
caya la liverp0ol..
u'll never walk al0ne..
blk umah baring2 jap n siap2 p keje..
die ant0 aku p keje..cayang kam0o..

-0-0-0-0-

THE WORSE WAY TO MISS SOMEONE IS WHEN THEY'RE RIGHT BESIDE YOU AND YET YOU KNOW YOU CANT HAVE THEM..

Feb 25, 2009

Quote of the day

Whatever you give a woman, she will make it greater.

If you give her sperm, she'll give you a baby.
If you give her a house, she'll give you a home.
If you give her groceries, she'll give you a meal.
If you give her a smile, she'll give you her heart.
She multiplies and enlarges what is given to her.

So, if you give her any crap, be ready to receive a ton of shit.

Feb 20, 2009

Black Cr0w Gang

Buat pengetahuan korang, anis terpaksa blk ke kg sbb mak die da pon mengorbankn ayam kampung kegemaran anis..
Anis selaku anak yg s0leh kena la blk t0k menjaga ati emaknya..
Tetapi die cukup risau dgn ketiadaan die di rumah muslimah..
Berkemungkinan besar dura akan mengambil peluang ni t0k mengurat iz..
Mari kita update l0ve story between anis, iz n dura..
Jeng jeng jeng


Anis :-

Is...
Kalau u sayang I make sure u jgn bagi si bambino masuk rumah
I tak suka ok
Tilam I jgn bagi dia tido
I nak tulis ALLAH atas tilam i
Wakakakakakakaka

Iz :-

kau memang batu api kan? (ayat ni ditujukn khas tok aku!!sbb kasitau dura!!)

nak meruntuhkan rumahtangga aku dan anis.

Dura :-

HEY U..xkan mcm tu skali u rasa tergugat ngn i?..u ingt I xleh bwk iz
kuar?kalo I xleh msuk umah tu I bwk iz blk umah I je la..

Anis :-

Ok ok
I akan pastikan korang tak bahagia


Iz :-

alif lam lam ha.
gile seram...
hahahaa


Di sebuah cafe berdekatan ofis dura

Anis: u ke ainul aidura?
Dura: yer u siapa
Anis: I anis kekasih isma
Dura: I tak tahu dia ada kekasih selama ini
Anis: u tak tahu I kasi tahu
Dura: so what?
Anis : so what u tanyer I nah amik kau ( pang!!!)

Security dtg sambil menarik anis dari memukul dura

Iz :-

Ehhhhhh cop.. ni ape gaduh-gaduh ni? macam mana u berdua boleh berjumpa
ni?

Selepas di tampar oleh anis, dura tidak dpt menahan marahnye kerana
dilempang free2 gitu..pak guard telah menarik anis..inila masanya dura
utk menapar anis semula..


Dura:-

Pang!!!amik ko blk..sesuka ati nk tampa aku..ko tau x aku ni ank
Dato'?..

Anis:-

Lorrr..ye ke..mintk maafla yekk..xpe, xpe..ko amik la iz tu..aku
blah dulu...(adakah betul anis mengalah??)



Bersambung.................tggu epis0d ke-3..


sekian dari bilik berita amb0i amb0i amb0i..

Black Cr0w Gang

IZ


DURA


ANIS

erm..
sejak 2 menjak ni mcm2 jadi dlm geng gagak..
ilang anting2 gina..
kening gina kena cukur..
'sakit semasa membuang air' smp kena dok dlm t0ilet bejam2..
ne0r0n lari dari ghumah..
ne0r0n sakit bahu di pukol pencuri..

tp yg terbaru lg gempak dan kep0chi!!!!!! jeng jeng jeng


ANIS & IZ ade skandaLLLLLLLLLLL..


di0rg berkemungkinan pasangan kekasih..yoooowwwwwwWW~~
HOT HOT HOT ----menitis peluh mase tulis bl0g nih..

k0rang tau, anis sgt bingett mase tau dura nk kuar ngan iz..berdua2an..

baru2 ni di0rg cite yg di0rg kua jln2 - wind0w sh0pping..
bila si anis tau trus ckp kt iz 'smp ati u kuar ngan bambin0 xajak i!!!'
kat situ kita da tau yg anis ni mmg menyimpan perasaan kat iz!!


waduh waduh..ngapaan bisa begini?

dunia gagak makin kelam kelib0t..
dura plak mcm mmg menyimpan perasaan suka kat iz..
lalu cari peluang nk d0k berdua-duan ngan iz..

mggu ni anis smp x jadi balik kg dia kat melaka bila tau dura nk td0 kat umah muslimah!
iz bengang rr..ari2 c0m0lot ngan anis, nk gak weekend mi0w miow ngan dura..
dura dah la gebu..hahaha penambah cerita!! =)

aku m0nit0r jerk diorg nih, sape pemenang sape pengalah!

IZ@pengkid = jejaka pujaan


DURA@bambin0 = 0rg ke-3


ANIS@lesbian = kekasih jeles

kat sini aku sertakn gambo2 diorg tok tatapan k0rang..


sekian dr bilik berita amb0i amb0i amb0i


r0ger n 0ut

Feb 17, 2009

Kwn yg Mau LebiH2..


pening Aku Pening..

camNe PerasaAn k0rang iF sumday ade sum0nE in Luv wif u..

but tHE true is,kitE nk diE sbagAi kWn jerK..

bilE diE jd Kwn KitE sgT besT/LawaK/Enj0Y..

tP bilA die LuaHkn PerasaAn Trus Jd Blur/StresS/n0 M0od..

AKu xm0 ilaNg kWn Mcm diE,tP diE mCm xleH laYan akU mcM biasA..

IsmEt taU diE suruH aku FikiR sendirI carA waRas..erm..

PleAse AdviSe..


Feb 13, 2009

KehidupAn

erm..
aku rase m0ny0k sgt skang nh..
bila aku tau kebenaran..
kdg2 aku pikir xm0 tau..
seksa la bila dah tau..
tp if xtau smp bila kita nk tau??
suatu hari nnt pasti kita tau..

penat/sepi/sunyi
k0s0ng la..
ape yg aku merepek nih?
tp itu yg aku rase weyyyyyyyy!!

nape perlu mcm nih?
tipu tu best ke?
bila da tipu xrase besalah?
nape senyum ikhlas jer..
tp kat blakang taring panjang sejengkal..

=(
=(
=(

ape aku merepek nihh..sori la ye..nk tulih gak..
hepi weekend!!
daaaaaaaa..

Feb 11, 2009

nK PulaNg sudAh kE ghUmaH

ad000ooii..penat aku tggu k0l 5.30 pm..
tp aku kena kua lmbt sket sbb aku masuk lewat td..errmm..
baru ditegur 0leh 'xsyg mulut'.. -pelik,jet kat upis lagik..biasa time cmnih bayang2 p0wn dah xde..'hukhukhuk..jap la aku nk blk dah nieeee..

0k la kengkawan, es0k jmp lg yea..
pai pai..

Feb 10, 2009

Ne0r0n Kembali Ke PunKuanKu..

jumaat ritu aku blk ghumah dr 0pis dgn keadaan sgt tetekan..ntah la jiwa aku sgt kaca0 bila0..
ade benda yg aku xpuas ati ngan die n stress sbb ne0r0n masih xdijumpai..
aku meratapi sebentar nasib diri se0rg diri..mengenangkn kebesaran dugaan ranjau berduri lagi berliku dan bersendiri..
=(
aku 0ff kn handset and layan misteri nusantara jap..
cite taxi baru bermula tp mata aku mcm nk berakhir..
s0 sl0w m0tion jerk aku gerak masuk ke kamar beradu dgn 1 tujuan..taid00..
aku 0n handset n cari p0sisi yg menarik tok tdo..
aku td0 dgn nyenyak n nyaman..
k0l 5.30 a.m aku tesedar ade getaran di cuping telinga..
laaa, aku lupa yg aku silentkn tep0n..
aku angkat tep0n dlm keadaan separa sedar..

lelaki : cik hafizah ade?
aku : iye, sy..
lelaki : sy dr balai p0lis jaya gading, nak kstau cik hafizah, kereta cik yg ilang tu dah jmp =)
aku : apeeee??(aku try cubit peha aku yg agak besar tu,sakitt..aku xbermimpi)..bila?dimana?
lelaki : jmp kat tmn tas, dan cik hafiza dikehendaki ke balai..
aku : skarang?
lelaki : ikut cik la..
aku : 0k..

aku xmampu nk explain feeling aku mase tu..
trus aku call dia n dia dtg ghumah..
k0l 6.00 a.m - aku,dia,2 mmbe kit0rg da ade kat balai p0lis jaya gading..
punya la rindu aku kat ne0r0n..
ne0r0n d0k kt tepi pagar..sgt k0t0r,berbau n luka2..kesian =(
tp dlm ati aku sgt besyukur rase nk menjerit sekuat ati!!~
p0lis xkasik aku bawak ne0r0n blk,kna ade pengesahan dr sarjan musa dulu..
baikla aku sggp tunggu..asalkn ne0ron dah kembali..

aku banjew detektif2 (mmbe2 yg baik ati) aku bekpes..
lepak n mulut xleh berenti senyum..cam 0rg gile..
hehehe
hepi sgt sbb masalah sume da selesai..

k0l 12 lebih sarjan call n aku kna p balai jmp die..
p balai settle all..
dlm k0l 2.00 p.m aku dah ade dlm ne0r0n..
syukur syukur syukur
Alhamdulillah..air mata gembira..

kol 5.30 pm..
ne0r0n da siap mandi..
p beli ape yg patut t0k die..

s0, ne0r0n hilang slama seminggu dan satu ari..
perasaan mase kehilangan : miserable
perasaan setelah jmp : heavenly
manusia yg byk membantu : hishamuddin, n0h, iru, abg nasir, en.jabar, abg sham, amer, b0t0k,
0p,awie dan ramai lagi..
ucapan : terima kasih semua yg membantu..xdpt nk balas pet0longan kamu semua..hanya Allah yg akan membalasnya..amin..

p/s : s0ri dura, aku x amek lg gamb0 ne0r0n..nnt ye..

Feb 6, 2009

KaweN PakSe

erm..td mmbe aku tep0n..si im yg sengal..
die kat p0s 0pis..tgh nk renew lesen basikal..
kat shah alam ujan ujar beliau..
erm..sediakan pay0ng sebelum ujan tau..
die tanya khabar aku,keta aku,life aku..syg k0~
aku p0wn tanya life die n ape die wat arinie??
w0ww cite panas..die lari dr mak sedara die sbb mak sedare die pakse die kawen ngan anaknya!!
si im ni ckp die da anggap spupu die tu mcm abg die..xde feel laa..guan0??
lg p0wn mak sedare die ni pakse kawen after spupu die ni accident n ade masalah kat kaki sket..
si im ni xnak la..mcm jd batu l0ncatan jer eik?batu l0ncatan ke??ntah la..
so die p0wn lari sekitar wilayah persekutuan dan tiba di p0s 0pis..
yg sedihnya mak die p0wn mcm stuju nk kawen kn die ngan bdk tuh!~
so im p0wn berkata 'mummy,kalu mummy nk pakse sy kawen jg,mummy xkn jmp sy dah pasnih!!'..kire nk larikn diri la..hehehehe dan tempat pelarian die umah aku kat kuantan jerk..xde la jauh mane..kepada mummy im,kalu nk anak makcik selamat bulan2 masukkn duit secukupnya...ikhlas dr penjaga anakmu nnt bila die larikan diri ke kuantan..ahaks..
kepada im, kawen jerk la..pe ssh??tp kalu nk lari umah i, u kna jd bibik yg bertauliah 0kee??
sekian saje crita utk petang ini..papaiii..

pemPuan Beng0nG

cett..baru jap td aku trima 1 panggilan telefon dr se0rng perempuan yg penah 'c0m0l0t' ngan aku!!dlm erti kata lain rapat la smp die cite pasal bf die crying2 padahal baru knal n kua hanya 2 kali?ntah la ape yg die pikir..ermmm..nk tau cite?meh aku cite..
pempuan ni clerk baru kat 0pis aku,ganteng n chantek la,muda remaja lg..
die ni suka kat laki 0rg je bak kate die,apekes aku nak tau?tp aku dgr jerk la memandangkn die je manusia yg seakan2 sebaya ngan aku..0pis die jauh sket la,sblm die masuk keje,aku yg tepaksa handle 0pis tu..s0 bile die ade xperlu la aku menyeb0k kat situ so perhubungan die ngan b0s aku menjadi rancak..ye la kn 0rg yg suka laki 0rg n nk plak b0s aku ni mmg terejal peringkat gaban..s0 k0nar sana k0nar sini di0rg p0n meng'c0uple'kn diri..aku wat b0d0 jerk la sbb aku mmg xkesah p0n tepi kain 0rg..

tetapi..
baru2 ni c0mpany buang 0rg termasuk die..perhubungan die ngan b0s aku mcm dibadai..aku plak mmg rapat ngan lelaki terejal ni (b0s aku) tp kit0rg mmg xde special relati0n melainkn kawan2 saj00..
b0s aku ni cuba t0k melepaskn die n carikn die keje tempat lain,sume pasal die dlm p0ket aku la sbb akukn secretary b0s aku s0 pers0nal p0wn die cite kat aku..padan muka..
b0s aku cite die mrh aku,xsuka aku rapat ngan b0ipren die,aku perampas..blablabla..
xkesah la lantak k0 la..tp yg aku sakit ati time2 die sedih menangis,aku gak die cari d0lu2..tp bile jd cmnih aku plak die tindas..mcm israel perangai!!

semlm..
mase lunch jmp die n geng 0pis yg lain..
die wat xnmpk aku..
aku lg la bleh 1000x wat xnmpk die..hehe
pastu secretary 0pis sana call ckp aku s0mbong,aku p0n sembang jerk la..
tup tup pagi ni pempuan tu call aku kunun2 nk berbaik n ckp aku plak yg s0mb0ng..
ape la dlm kepala h0tak die yer..blak0n ckp blablabla..padahal aku da tau p0n die xsuka aku,xyah nk klent0ng la..terang2 smlm die tunduk xpandang aku..aku 0k jer,ngan muka aku ni,aku senyum p0wn 0rg pikir aku s0mb0ng..xdehal la..cuma aku xsuka la ngan prangai ala2 dak sk0lah menengah ni..nk reb0t2 laki 0rg..terang2an b0s aku ni laki 0rg xyah nk wat pandirr..

m0ral 0f the st0ry..
boikot la pengganas..bye kakak2..daaaaaaa

Feb 5, 2009

PerhUbuNgaN SumBanG anTara TemaN GagAk

semalam (4 feb 09) dura p umah muslimah kat subang jaya..kebetulan si anis nk wat laksa..meleleh la air liur dura bile teringatkn laksa anis yg maha lazat tuh..
so for the whole day smlm die xsabau2 nk abes keje cepat n gerak trus p umah muslimah sambil mengesat air liur beliau yg dr pagi meleleh-leleh..nk di jadikan crita anis telah mengcancelkn niat murni beliau utk wat laksa sbb beliau dpt jd wedding planner for datin mimi daughter!!!cheater bak kate iz kpada beliau..so iz pon keseorangan lah mlm tadi..TAPI even anis cancelkn hidangan laksa, yg peliknya dura masih mahu utk bermlm di umah muslimah!!!jeng jeng jeng..itu telah membuahkn tanda tanya di hati aku..dan utk menambahkn kecuriousan aku,si iz kasi ayat nk miow2 ngan dura tanpa segan silu!!apakah?benarkah?mengapakah?bagaimanakah?oleh kerana sifat ingin tau membuak2 dlm sanubari aku, sejak sebelum subuh aku dah dok kat opis nk tanya anis ape yg belaku mase die pulang dr umah datin mimi dan tok pengetahuan kakak2 sekalian ini lah jawapan dr anis yg aku dpt pagi tadi

Aku balik lambat la
Pukul 12++ aku balik keadaan dah normal
Tapi rambut ainul dah kusut masai
Mcm lepas tut
Entah la
Aku tak nak tuduh
Lu pikir la sendiri

so kakak2 sekalian..lu pikirla sendiri..end..bai

Feb 4, 2009

WRJ 2615 In mEm0RiEs


Yeayy!! aku la minah rempit yg paling berjaya..gambar ni aku amek mase aku merempit ngan b0ipren aku 0n 2 feb 2009.. ahaks! Mula2 aku nk letak skali gambar b0ipren tp bila aku pikirkn musibah yg bakal ditrima dr kegiatan haram itu, aku lupakn je la niat suci aku tu agar tiada hati yg terluka terutama hati astr0 b0y aku,siapa lg kalu x boipren aku sendiri..

Aku jd minah rempit yg sgt berjaya ialah kerna SATU kejadian yg paling bermakna dlm id0p aku iaitu – kehilangan kereta kesayangankn pd 30 jan 2009..niat di hati kami (aku ngan astr0 b0y) ingin memiliki sebuah kenderaan pacuan 4 r0da dan sebuah umah mengikut keselesaan kami tp apakn daya kereta kami kena cil0k semase kami bermain bumper car di tapak astr0 behampiran kedai makan bamb00..kejadian berlaku xsampai sejam, kit0rg p kat parking l0t tgk keta da terbang dik pari2 pukss..cari punya cari mmg xde (waaaaaaaaaa..) ondasp0t p buat p0lis rep0rt n berusaha sedaya upaya utk menjejaki ne0ron buah hati pengeran jant0ng..

Arini da 5 ari xdengar kabar berita dr ne0ron (keta kami punya nama)..ntah id0p ntah mati..kalu mati mmg kami xm0 tau p0n kat mana bangkainya!!tp kalu masih sihat, segar bugar – t0l0ngla kembali ke pangkuan kami, kami amat merinduimu ne0r0n..pulanglah kepangkuankuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Skarang aku p keja balik keje b0ipren aku ant0 ngan skuter beliau..sgt beterima kasih kepada beliau kerna menyayangi aku seadanya..seandainya die baca bl0g aku nih, aku nak die tau aku ‘chenta’ die =).. aku berterima kasih kepada die kerna trima aku seadanya, buruk n baik aku die sedaya upaya memahami..thanx m0tek..luv u..aku akan try sehabis mungkin t0k memahami die juga..m0ga dij0d0hkn dan hingga ke akhirat..AMIN..

Feb 3, 2009

o3.02.2oo9

allo u all =)

aku baru siap wat bl0g nih..senang jerk mcm mkn kuaci..
aku sgt 'teransang' nk wat bl0g ni ialah kerana mmbe2 gagak itam sume da ade bl0g sendiri..
s0 dgn usaha jaya mara aku p0n merealisasi impian murni aku iaitu mempunyai bl0g aku sendiri..
selamat datang kawan2 mahup0n manusia baru yg ingin berkawan..welc0me =)
plz handle with care..ahaks..