Mar 15, 2016

Betulkan niat

Hmmm..

Niat tu penting yer saudara saudari..
Salah niat tak betul la semua..
Aku belajar sesuatu hari semalam..hari nih..

Jangan salah niat jet..


Mar 14, 2016

Lemau Sangat

Nak becerita betapa penatnya badan handle 4 hari booth..Tapi aku tersangat lemau..
Kalau lah aku transfer jer data dalam otak tak payah type..kan mudah?huhu..
Suara pon betukar garau dah 2 hari sebab penat sangat agaknya..Sekarang kat opis dan pandaeyes..Please aku nak tido nak rest!! 

Ini je mampu ditulis..Kikikiki

Feb 1, 2016

Isnin Pertama Feb 2016

Isnin datang lagi..
Dah masuk bulan ke dua dalam tahun nih..Jap je kan..

Aku macam tu gak..Takde apa yang baru, cuma baru belajar beniaga perfume dexandra..ecehh!

Mood pepagi senin nih memang agak ke laut sket..Memang gitu lah! Hahaha..

K la..Doakan yang terbaik untuk kita semua..

Aku perlu doa2 kalian..Tq


Jan 22, 2016

Hujan Lebat

Lebat sangat ujan dari malam sampai ke pagi tadi..
Ada tempat yang dah naik air, kat bawah jejantas kat poli..Menggigil aku tadi, shaking kaki and tangan bagai sebab bapakkkkk la takut keta aku mati dan takleh start dalam air bawah jejantas tu..

Pertama kali aku gigil macam tadi, mana taknya air dalam macam air sungai dah..laju semacam air sebab takde tempat nak tuju (banjir kilat eh, takde longkang) keta aku mmg rendah, pon penah mati masa haruk air 2 bulan lepas nasib masa tu suami aku yang bawak..Harinih aku sorang, pastu gelap lagi dunia, keta2 yang lain banyak plak mengantar anak skolah la apa la..Hampir menitik air mata aku wey..Hahahahahaha (sekarang baru boleh gelak)

Alhamdulillah..Aku selamat, puas main minyak untuk elak keta mati dalam air, lantaklah asal aku selamat, bila dah selamat je dari kawasan tu baru aku sedar aku tgh shaking! Takleh control gigil dia tu..punya takut..

Okla, itu je aku nak cite, huhu bai


Jan 20, 2016

Besyukur


Terkadang aku terlalu meminta sampai kabur segala nikmat..
Nikmat hidup, nikmat boleh pegi keja (ada keja), nikmat ada duit nak makan walau tak banyak lebih untuk simpan, nikmat bekeluarga, nikmat boleh berak, boleh kencing, boleh nangis, boleh tido..Haaaa ko tolong kira nikmat yg memang hari2 dapat tu? Belum masuk nikmat special, nikmat bonus yang special occasion dapat dari Allah..Banyakkan? Tapi aku kabur nikmat..Lupa semua tu sebab otak selalu fikir hanya untuk meminta nikmat yang aku tak dapat..

So, sekarang bila dah sedar nih baik lah kita belajar besyukur, toleh kepala dan ukir senyum..Mulut dan hati katalah "alhamdulillah" tak susah tapi kita leka dengan apa yang tiada..Jom jangan leka..Kita boleh jadi baik..Azam kita kan nak jadi baik, nak masuk syurga..Nak masuk syurga kena la buat benda yang Allah suak jauh benda Allah benci..

Jom kita belajar benda senang dulu..Kita sedekah senyum dulu..Senyum je untuk sesapa walau tak kenal..Moga akan bawa kita ke arah yg lebih baik..Mana tau dengan senyum kita tu kita boleh beri nikmat hidup pada orang lain?Kan?Jom juba..

Sekarang aku baru je start buat benda aku tak penah buat dulu..Moga akan lebih berkat segala Allah beri pinjam pada aku..Moga Allah sayang..Ok aku stop dulu yer..



Jan 14, 2016

Package : Demam + Batuk + Sakit kepala

ASSALAMUALAIKUM..

Harinih aku start keja setelah MC utk 2 hari..
Paling tak tahan sebab sakit kepala..Tak boleh buat apa..Kalau demam saja, boleh gak aku buka cerita korea, layan movie kan 3-4 jam pon takpe depan tv..Tapi sebab sakit kepala, mermang dok atas katil, tutup langsir, bezikir nak tido..Tak boleh buat apa2 selain tido cuba lupakan kesakitan..

Weekend lepas aku pegi umah cu..Pegi cari makanan..hihi..Pastu pegi Giant sebab nak abiskan voucher RM100..Si farah nak ikut..Ok jom!

Naim yang dah membesar bagai juara! Selalu paksa aku tgk kartun..Ntah la, adakah sesuai dengan usia kandak naim?Paksa korang tau paksa! Pastu kalau main gam mesti nak kena menang, kalau kalah merusuh..Hahahahaha

Pizza pas pegi shopping kat Giant..hihi..Kakak Farah pon dah besar panjang..Nak jadi anak dara dah!

Muka aku nak pegi jumpa pakar sakit puan..Sebelum demam..

Next appointment kena refer this number yer puan hafizah!

Ok boring..Pening kelapa masih sebenarnya tapi gagahkan pegi keja..

Jan 8, 2016

Muka tadi pagi (saja je sebab pakai tudung baru) mih mih mih

ASSALAMUALAIKUM..

Jumaat ke dua dah kita hari nih..
Aku rasa macam cepat je masa pergi..
Tapi aku masih la gemuk perut buncit dan pipi melebar..


Tadi pagi dalam nak diet tu, aku singgah beli nasi lemak sambal lebih, ayam seketul..peha yer kak!Hehe..Sampai opis snap2 pic selfie sebab pakai tudung baru..Murah je, takyah iron beria beli 3 helai RM55 je..




Pipi tu takleh buat apa dah..Sama la dengan idung setompok tu, takleh nak mancungkan dah..

Well, harapan aku pagi nih semoga aku dikurniakan bahagia yang aku cari..Moga Allah pinjamkan..Amiiinnn